BTH’86 werkt mee aan witboek Halse Sportraad

De Halse sportraad stelde voorbije woensdag zijn witboek voor. Dit document werd opgesteld in samenwerking met de erkende Halse sportclubs en dient om het lokaal bestuur op een efficiënte manier in te lichten over de noden van de sportverenigingen bij de start van de nieuwe legislatuur.

Badmintonteam Halle ‘86 lijst aandachtspunten op

Ook onze club werkte mee aan het witboek en lijstte een aantal aandachtspunten op. Secretaris Kevin van Cutsem: “Onze club is over het algemeen tevreden over de faciliteiten van de sporthal en de werking van de Halse sportdienst. Onze leden zijn, op twee dagen na, de hele week aanwezig in De Bres. We zijn dan ook blij hierbij betrokken te worden door de Sportraad. Het is belangrijk dat we zaken die minder goed lopen, blijven doorgeven opdat ze niet blijven aanslepen ten koste van het comfort van de Halse verenigingen en hun leden.”

Volgende aandachtspunten werden door onze club doorgegeven:

  • Mogelijkheid tot aanpassen van de sterkte van de nieuwe LED-verlichting via een dimmer. Zowel volleybalclubs Sollenbeemd en Bellingen-Halle als onze club zijn hierdoor negatief geïmpacteerd.
  • Voorzien van een fulltime zaalwachter op zondag gezien op dit moment de overgang tussen de verschillende huurders niet vlot verloopt: de wanden worden niet tijdig opgehaald en/of naar beneden gelaten, geen sleutels beschikbaar voor de kleedkamers, geen aanspreekpunt bij hinder, … .
  • Aanpassing van de structuur van het prikbord in de hoofdgang van de sporthal. Op dit moment hangen de affiches van de verschillende sportclubs door elkaar en is het bijgevolg voor de bezoekers een hele opdracht om de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Een prikbord ingedeeld per discipline en sportclub zou soelaas kunnen bieden en hoeft geen extra kost te betekenen.
  • Meer politiepatrouilles om jongeren te ontmoedigen nutteloos rond te hangen in en rond de sporthal. Daarnaast meer toezicht voorzien op de site om ook zwerfvuil en diefstal tegen te gaan.

Gewoon doen

Ook voorzitter Thomas Decamps was aanwezig op de Algemene Vergadering en de voorstelling van het witboek. “De Schepen van Sport, Pieter Busselot, haalde aan reeds te willen werken aan de opgelijste punten. Men zou evengoed kunnen wachten tot de volgende legislatuur. Dat is dus een positief signaal naar de sportclubs.” Er wacht de schepen en de huidige meerderheid een behoorlijke uitdaging indien ze alle punten nog willen wegwerken voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De samenwerking met zwembaduitbater Sportoase loopt niet zoals gewenst en atletiekclub Olympic Essenbeek Halle heeft nood aan een nieuwe piste.

Lees meer:  https://www.hln.be/regio/halle/sportraad-legt-verlanglijstje-voor~a907703c/