1H kampioen na winst tegen Dijlevallei

BTH’86 naar 1ste Provinciale

Zondag speelde 1H zijn laatste wedstrijd van het seizoen. De situatie in 2de Provinciale A was als volgt: bij verlies of gelijkspel tegen Dijlevallei mocht Halle een kruis maken over de titel. Fast forward naar de allerlaatste wedstrijd van de namiddag met een 3-4 stand voor 1H: Peet Bui-Vandeput moet het opnemen tegen Hals ploegkapitein Tim Demuylder. Set 1 wordt gewonnen door Tim met 21-15. De promotie naar de Vlaams-Brabantse eredivisie lijkt plots erg dichtbij. Peet herpakt zich echter in de tweede set en wint met dezelfde score: 15 -21.
Alles te herdoen voor Halle! De derde en beslissende set is een echte nagelbijter en wordt uiteindelijk met 17-21 gewonnen door Tim!
1H is verdiend kampioen en is volgend seizoen te zien in de hoogste provinciale afdeling.

 

beslissing titelwedstrijd Badmintonteam Halle '86 badminton Halle De Bres competitie Dijlevallei

2H nipt onderuit – winst voor 3H

De overige wedstrijden worden iets minder ruim besproken dan gewoonlijk. Zowel in 3de Provinciale B als in 4de Provinciale A was de beslissing reeds gevallen. 2H en 3H konden dus zonder druk hun wedstrijd afwerken.

2H ontving op zaterdag Treffers Overijse. In de heenwedstrijd won Overijse overtuigend met 8-0. Deze keer pakte Halle wel nog drie wedstrijden wat deresulteerde in een nipt 3-5 verlies. Kleine kanttekeking: Overijsenaar Mathias Dekempeneer viel geblesseerd uit in de dubbel en moest daardoor ook forfait geven in zijn laatste enkel.

Zondag ging 3H op bezoek bij het sympathieke LoB in Londerzeel. Na de dubbels leken Lob en Halle de punten te delen gezien de 2-2 stand. In het enkel bleek 3H echter net iets sterker en pakte de volle buit in de vier wedstrijden. Londerzeels gelegenheidskapitein Vincent ‘Vinnie’ Dirckx maakte het Nias echter nog moeilijk door drie sets af te dwingen in de laatste enkelpartij. 3H blijft na deze 2-6 winst ongeslagen in 4de A.

3H Badmintonteam Halle badminton stad Halle De Bres Londerzeel LoB winst 4de Provinciale A VVBBC