Nieuws

BTH ’86 stelt topcoach aan als hoofdtrainer competitiespelers

BTH ’86 heeft met Michael Mieszczanski een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De Pools-Duitse coach heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen de badmintonsport en is in het bezit van een door het Duits Olympisch Comité (DOSB) toegekend A-diploma.

Michael verdiende zijn adelbrieven in ondermeer Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België. Hij was actief als assistent-coach van de Duitse nationale ploegen U15 en U19 in het Olympisch trainingcenter in Mülheim gedurende 4 jaar en coachte de universiteitsteams van Cambridge en Grenoble. Het clubbestuur is dan ook overtuigd dat de competitiespelers van BTH ’86 bij hem in goede handen zijn.

De nieuwe coach zal vanaf woensdag 8 december de trainingen leiden en zal op eigen vraag een testperiode doormaken waarna de spelers zelf hun mening en bevindingen door kunnen geven.

We wensen Michael alvast veel succes met de nieuwe rol binnen onze club.

 

Michael MIESZCZANSKI nieuwe hoofdcoach Badmintonteam Halle '86 Badminton Vlaanderen international coach DOSB German Olympic Sports Union

Eetfestijn opnieuw geannuleerd door Coronavirus

Het eetfestijn van BTH ’86 zal ook in 2021 niet doorgaan. Gezien de nieuw genomen maatregelen, de hoge besmettingsgraad en een nieuw opgedoken variant van het Coronavirus lijkt het het clubbestuur aangewezen om dit pas opnieuw in 2022 te laten doorgaan.
Het bestuur is er zich van bewust dat clubevenementen bijdragen aan de cohesie tussen onze leden en de betrokkenheid binnen de club verhogen. Op dit moment wordt er echter prio gegeven aan een normale clubwerking waarbij al onze leden kunnen blijven sporten om op deze manier niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezond te blijven.

 

Eetfestijn BTH '86 Coronavirus geannuleerd Sportcomplex De Bres

BTH ’86 organiseert Nieuwjaarsetentje voor leden

Op zondag 9 januari om 12u30 organiseert BTH ’86 in Sportcafetaria De Bres een gezellig samenzijn voor alle leden van de club en hun vrienden en familie. Voor amper €18 per persoon kan je genieten van twee dranken en een à volonté buffet met een ruime keuze aan gerechten. De club trakteert alvast op het aperitief. Achteraf kan er door alle leden gespeeld worden van 18u tot 20u30 of worden plaatsgenomen op de tribunes om de thuiswedstrijd van 1G te bekijken.

Inschrijven is verplicht en doe je via het reservatieformulier.

 

Nieuwjaarstetentje BTH '86 Sportcomplex De Bres Halle Nieuwjaar 2022 Kevin Van Cutsem Secretaris BTH '86

BTH ’86 zoekt coach voor competitiewerking

Badmintonteam Halle ’86 gaat op zoek naar een coach die de trainingen kan leiden van zijn competitiespelers (klassementen 12 tot 3).
De trainingen gaan door op woensdag van 19u30 tot 21u en op zondag van 18u tot 19u30.

Jouw profiel

 • In het bezit zijn van een diploma Initiator, Trainer B of Trainer A
 • Je hebt zelf al een aantal seizoenen ervaring als competitiespeler in de Provinciale reeksen of hoger
 • Je kan onze spelers – zowel dames als heren – de nodige skills bijbrengen om te knallen in de dames-, gemengde- en herencompetitie
 • Je bent Nederlandstalig
 • Je bent beschikbaar op minstens één van de trainingsmomenten van de competitiespelers
 • Je bent een M/V met een passie voor de sport

Aanbod

 • Verloning volgens het officiële barema en in functie van je diploma
 • Pakket met clubkledij zodat je er ook écht bijhoort
 • Je komt terecht in een ambitieuze club met een uitgebreide recreanten-, jeugd- en competitiewerking
 • Je krijgt de nodige ondersteuning van het clubbestuur en krijgt ruimte voor eigen input en ideeën
 • Al het nodige materieel is aanwezig om de trainingen professioneel te laten verlopen

Interesse?

Neem contact op met secretaris Kevin Van Cutsem via kevin@badmintonhalle.be of 0497 05 90 42

 

vacature coach competitiespelers Badmintonteam Halle '86 BTH '86 badminton Halle Sportcomplex De Bres VVBBC Liga Victor League Badminton Vlaanderen LFBB BBF Badminton Europe

BTH ’86 organiseert opnieuw Start 2 Badminton

Ook dit seizoen organiseert Badmintonteam Halle ’86 Start 2 Badminton voor beginnende spelers.
Tijdens een traject van 4 sessies waarin er steeds een uur training is en anderhalf uur vrij spel, leer je de basics van het badminton van een gediplomeerde coach.

De sessies gaan door op volgende momenten:

 • zondag 21 november van 18u tot 20u30
 • zondag 28 november van 18u tot 20u30
 • zondag 5 december van 18u tot 20u30
 • zondag 12 december van 18u tot 20u30
Er is ruimte voor 16 deelnemers en voorrang wordt gegeven aan nieuwe spelers, daar horen ook de spelers die bij vorig seizoen deel wilden nemen maar hun trainingsessies geannuleerd zagen door het COVID-19 virus. Wie al lidgeld heeft betaald, neemt gratis deel. Als dit nog niet het geval is, betaal je €20 en wordt dit van het lidgeld afgetrokken na aansluiting bij BTH ’86.
Inschrijven kan via het contactformulier of sander@badmintonhalle.be .

Start 2 BAdminton Competitietraining BAdmintonteam Halle '86 Sportcomplex De Bres

BTH ’86 biedt goed weerwerk op toernooi BC Beaumont

Het voorbij weekend kwamen vijf BTH ’86 spelers in actie op het nationaal toernooi in Beaumont.
Heel wat rondes werden door de Hallenaren winnend afgesloten met een kwart- en een halve finale als resultaat.

Gemengd Dubbel 11-12
Laura Buelinckx & Kevin Van Cutsem

Ronde van 32: Uitgeloot
Ronde van 16: 21-11 & 21-15
Kwartfinale: 21-16, 16-21 & 14-21

Heren Dubbel 9-10
Thomas Kaviani & Kevin Van Cutsem

Ronde van 32: Uitgeloot
Ronde van 16: 19-21 & 18-21

Dames Dubbel 11-12
Laura Buelinckx & Dorien Kellaert

Ronde van 16: 22-20, 16-21 & 21-13
Kwartfinale: 21-14 & 21-19
Halve finale: 11-21 & 15-21

Nationaal Toernooi BC Beaumont LFBB Badmintonteam Halle '86 Kevin Van Cutsem Dorien Kellaert Thomas Kaviani Laura Buelinckx badminton Halle BMW L. Louyet

Doek valt over Crystalstick International

De Crystalstick International zal in 2022 geen nieuwe editie kennen onder de intussen bekende naam. De hoofdsponsor van het internationale badmintontoernooi, Brouwerij Crystalstick uit Lembeek, verlengt zijn engagement met BTH ’86 niet. Het toernooi kende 2 succesvolle edities in 2019 en 2020, maar kon in 2021 niet doorgaan wegens de Coronapandemie.

Secretaris en sponsorverantwoordelijke Kevin Van Cutsem: “We willen Crystalstick en zaakvoerder Kurt Marcelis bedanken voor de samenwerking tijdens de voorbije jaren. De brouwerij heeft onze club een mooi duwtje in de rug gegeven waardoor we verder konden groeien. We sluiten niet uit dat we in de toekomst opnieuw zullen samenwerken gezien de goeie verstandhouding tussen de bierproducent en onze vereniging.”

Badmintonteam Halle ’86 heeft reeds een overeenkomst gesloten met een nieuwe naamsponsor waardoor het internationale toernooi in Halle gegarandeerd aanwezig blijft tot en met 2024. De communicatie rond het nieuwe partnership en de toekomstplannen volgt in de komende weken.

Crystalstick BTH ‘86 International Badmintonteam Halle ‘86 Sportcomplex De Bres Badminton Halle internationaal BMW L. Louyet Kevin Van Cutsem

BTH ’86 organiseert eetfestijn op vrijdag 10 december

Badmintonteam Halle ’86 organiseert op vrijdag 10 december – na een aantal seizoenen afwezigheid – opnieuw een eetfestijn in de cafetaria van Sportcomplex De Bres. De keuken zal doorlopend geopend zijn van 18u tot 23u. Op het menu staan huisgemaakte voorgerechten, koninginnenhapje, balletjes in tomatensaus en speciale schotel. Daarnaast zijn ook de desserts zeker het proeven waard.

Reserveren

Wie vooraf wil reserveren, kan dit doen via het contactformulier door het aantal personen en het gewenste uur van reservatie door te geven.

 

Eetfestijn Halle BTH '86 Badmintonteam Halle '86 restaurant dineren lekker eten Sportcomplex De Bres

BTH ’86 opnieuw thuis in Sportcomplex De Bres

Badmintonteam Halle ’86 zal vanaf zaterdag 11 september zijn clubwerking opnieuw op kunnen starten in Sportcomplex De Bres.
De speelmomenten zoals deze bestonden in de sporthal van GO Technisch Atheneum Halle vervallen. Dat wil zeggen dat alle recreanten, jeugd- en competitiespelers welkom zijn in het gekende uurrooster van de stedelijke sporthal.