Nieuws

Start terugronde VVBBC interclub competitie

Na een korte winterbreak, begint dit weekend de terugronde van de VVBBC interclub competitie! Hieronder vind je een overzicht van de huidige stand van zaken per ploeg:

Herenploegen

Halle 1H: In eerste provinciale strijdt onze eerste herenploeg om promotie met De Treffers! Momenteel bevinden ze zich slecht op één punt van de De Treffers, met nog 6 matchen voor de boeg. De race is nog helemaal open.

Halle 2H: Helaas was de heenronde geen succes voor Halle 2H, met slechts 3 punten uit 5 wedstrijden. Den Dijk leidt overtuigend in deze poule en lijkt op weg naar een snelle terugkeer naar 1e provinciale. Halle 2H moet vooral Bamadi & Merchtem achter zich laten om degradatie te ontlopen.

Halle 3H: Halle 3H staat op een gedeelde derde plaats, slechts één punt verwijderd van Tienen op de tweede plek. In deze reeks (4e provinciale) lijkt er wel een mirakel nodig om Drop Merchtem van de promotie af te houden.

Halle 4H: Deze ploeg, samengesteld uit ervaren rotten en nieuwe competitiespelers, staat op de zesde plaats, met Dropshot en BIBC kort achter zich. Kan de ploeg zijn draai vinden in het eerste seizoen in 5e provinciale?

Damesploegen

Halle 1D: In de tweede provinciale klasse bevindt onze damesploeg zich op een gedeelde 5e plaats. Het spannende is dat het verschil tussen plaats 3 en plaats 8 slechts vier punten bedraagt! De strijd is nog volledig open, en alles is mogelijk voor onze getalenteerde dames!

Gemengdeploegen

Halle 1G: In de eerste provinciale klasse bevindt Halle 1G zich op gelijke hoogte met Tienen 1G. Op 28 april staat er een cruciaal duel gepland in Tienen. Wordt deze ontmoeting de sleutel tot het kampioenschap? Wij houden het met argusogen in de gaten!

Halle 2G: Na de heenronde blijft Halle 2G met slechts één punt als laatste over in 3e provinciale. De vraag is nu: kunnen ze het tij nog keren en degradatie afwenden? Het behalen van punten tegen BIBC en BaZo wordt cruciaal voor deze missie!

Halle 3G: Met 3 punten verzilverd in de heenronde staat Halle 3G op de 6e plek, en laat daarmee Lob en BaZo achter zich. Boven hen staan 3 ploegen met 8 punten. Kan Halle 3G aansluiting vinden met de rest van de middenmoot?

Veel succes aan alle ploegen!

Aangepast speelmomenten tijdens de Kerstvakantie

Tijdens de Kerstvakantie zijn onze speelmomenten licht aangepast. Hieronder vind je alle aanpassingen:

Jeugd

Tijdens de Kerstvakantie zal er voor de jeugd geen training zijn tussen 24/12 en 5/01. Op zaterdag 23/12 en zaterdag 6/01 is er wel nog training voor de jeugdspelers.

Recreanten

 1. Zondag 24/12: Sluitingsdag De Bres, GEEN badminton
 2. Woensdag 27/12: 19u-20u30
 3. Donderdag 28/12: 19u30-22u30
 4. Zondag 31/12: Sluitingsdag De Bres, GEEN badminton
 5. Woensdag 03/01: 19u-20u30
 6. Donderdag 04/01: 19u30-22u30 (opgelet, deze keer op zaaldeel B ipv A)
 7. Zondag 07/01: weer normaal

Competitiespelers

 1. Zondag 24/12: Sluitingsdag De Bres, GEEN badminton
 2. Woensdag 27/12: 19u-20u30
 3. Donderdag 28/12: 19u30-22u30
 4. Zondag 31/12: Sluitingsdag De Bres, GEEN badminton
 5. Woensdag 03/01: 21u-22u30 (Uitzonderlijk voor dubbelboeking)
 6. Donderdag 04/01: 19u30-22u30 (opgelet, deze keer op zaaldeel B ipv A)
 7. Zondag 07/01: weer normaal

Laatste speeldag heenronde interclub

Afgelopen weekend waren 4 teams van Badmintonclub Halle ’86 in actie. Op zaterdag behaalde Halle 1H een overtuigende 7-1 overwinning tegen Herne 3H. De dubbels werden makkelijk gewonnen, gevolgd door een meesterlijke enkelprestatie van Ben (21-1 & 21-7). Halle 3H versloeg Dijlevallei 11H eveneens met 7-1, met een epische comeback van Ignas na een verloren eerste set (12-21), eindigend in 21-13 en 21-19!

Zondag brachten uitwedstrijden minder vreugde voor Halle 4H, met een 8-0 verlies in Tienen. Later op de avond streden de dames van Halle 1D tegen Londerzeel 1D. Frauke en Sylvie wonnen overtuigend hun dubbelwedstrijden, terwijl Elke en Alyssia nipt verloren. Met twee gewonnen en twee verloren enkelwedstrijden eindigde de ontmoeting in een logische puntendeling (4-4).

Met het einde van de heenronde van de VVBBC interclubcompetitie in zicht, genieten we nu van een korte winterbreak tot 7 januari! 🏸✨

BTH ’86 organiseert pannenkoekenslag

Badmintonteam Halle ’86 organiseert ook dit seizoen een pannenkoekenslag ten voordele van zijn clubwerking. Onze leden verkopen Beauvoordse pannenkoeken die ambachtelijk worden gebakken met verse boter en melk. 

Bestellen

Voor €6 krijg je 9 pannenkoeken, goed voor 500 gram lekkers. Bestellen kan online of via onze leden.

De pannenkoeken kunnen bij levering 3 weken bewaard worden in de koelkast. Wanneer ze onmiddellijk ingevroren worden, zijn ze 12 maanden houdbaar.

Start 2 Badminton hervat in seizoen ’23-’24

BTH ’86 start ook in het seizoen 2023-2024 met een Start 2 Badminton-lessenreeks voor beginnende recreatieve spelers. Tijdens een traject van 4 sessies waarin er steeds anderhalf uur training is en een uurtje vrij spel, leer je de basics van het badminton van een gediplomeerde coach.

De sessies gaan door op volgende momenten:

 • zondag 8 oktober van 18u tot 20u30
 • zondag 22 oktober van 18u tot 20u30
 • zondag 5 november van 18u tot 20u30
 • zondag 19 november van 18u tot 20u30

Er is ruimte voor 16 deelnemers. Wie al lidgeld heeft betaald, neemt gratis deel. Als dit nog niet het geval is, betaal je €20 en wordt dit van het lidgeld afgetrokken na aansluiting bij BTH ’86.

Inschrijven kan via het contactformulier of bram@badmintonhalle.be

Start 2 BAdminton Competitietraining BAdmintonteam Halle '86 Sportcomplex De Bres

Lindemans partner van 9de Algemene Quiz met Tarot-bieren

Brouwerij Lindemans zal op vrijdag 13 oktober visueel én fysiek aanwezig zijn tijdens de 9de Algemene Quiz van Badmintonteam Halle ’86. Na een eerder partnership bij de 5de editie van de jaarlijkse quizavond, heeft onze commerciële cel dus opnieuw een akkoord gevonden met de Vlezenbeekse bierbrouwers. Lindemans is niet meer weg te denken binnen het Belgische én internationale bierlandschap en maakt nu ook naam met de recent gelanceerde ‘Tarot Noir’ en ‘Tarot d’Or’; een sterkere variant binnen het assortiment fruitbieren.

Alle deelnemende ploegen gaan alvast naar huis met het bier, maar het kan ook geproefd worden tijdens de quiz. Ook andere bieren uit het Lindemans-gamma worden er fris geserveerd.

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Ben jij al ingeschreven voor de 9de Algemene Quiz? Deelnemen kan met een ploeg van 4 tot 6 personen.
Inschrijven kan via deze link: badmintonhalle.be/agenda

Wijziging trainingsschema tijdens Carnaval Halle

Tijdens het weekend van 18, 19 en 20 maart wordt Halle geregeerd door Prins Steve en Prinses Evy. Bijgevolg staan deze drie dagen in het teken van het Halse carnaval en zijn magnifieke stoet.

Op zaterdag 18 maart gaan de jeugdtrainingen zonder enige wijziging door tijdens de normale speeluren.
Zondag 19 maart zal de sporthal echter gesloten zijn en vindt er zowel voor recreanten als competitiespelers geen training of speelmoment plaats.

Badmintonteam Halle '86 carnaval Halle Halattraction Gruute Met TV badminton erkende sportclub jeugd jeugdspelers jeugdbadminton

BTH ’86 organiseert na jaren afwezigheid opnieuw een eetfestijn

Badmintonteam Halle ’86 beleefde een druk weekend door de organisatie van zijn eerste eetfestijn in meer dan 7 jaar. Naast heel wat leden, hun familie en vrienden, kwamen ook Hals burgemeester Marc Snoeck, schepenen Louis Van Dionant en Johan Servé en gemeenteraadslid Wim Demuylder een hapje eten. BTH ’86 wil ook alle medewerkers bedanken die alles mee in goede banen hebben geleid. Daarnaast ook nog een woord van dank voor onze sponsors BMW Louyet, Proxy Delhaize Essenbeek en Winespot voor hun aanwezigheid en het schenken van tombolaprijzen.

Winnende tombolanummers

De prijzen kunnen opgehaald worden tijdens de speeluren van de club in Sportcomplex De Bres of via onze secretaris Kevin van Cutsem door een mailtje naar kevin@badmintonhalle.be Volgende tombolanummers slepen een prijs in de wacht:

 • Hoofdprijs: €100 shoppingtegoed bij Proxy Delhaize Essenbeek
  Nummer 97
 • MINI Louyet-pakket: 2 shirts en paraplu
  Nummer 189
 • MINI Louyet-pakket: 1 shirt en paraplu
  Nummer 190
 • Tommy Hilfiger brillendoos
  Nummer 281
 • Tommy Hilfiger brillendoos
  Nummer 85
 • Winespot cadeaubox met twee flessen wijn
  Nummer 24
 • Winespot fles witte wijn
  Nummer 219
 • Winespot fles witte wijn
  Nummer 15
 • Glazenset Codorniu – 4 champagneglazen
  Nummer 7
 • Glazenset Codorniu – 4 champagneglazen
  Nummer 210
 • Set van twee bierglazen Cornet & kaartspel
  Nummer 114
Eetfestijn Badmintonteam Halle '86 Jeugdcentrum Stroppen