Nieuws

Ga met BTH ’86 op stage naar Luxemburg

Op zaterdag 3 en zondag 4 september ’22 trekken we met Badmintonteam Halle ’86 naar Luxemburg. De stage staat open voor recreanten, jeugdspelers en competitiespelers. In het Groot Hertogdom worden we ontvangen door topclub en meervoudig Luxemburgs kampioen BC Deifferdeng die ook heel wat spelers in de nationale ploeg afvaardigen. Een unieke kans om dit mee te beleven dus!

Concreet

Deelname aan de stage kost €114 per persoon. Dit omvat:

 • Verzekering
 • Transport heen & terug naar Luxemburg met bus via Bell Tours
 • Hotel *** met ontbijt
 • Oefenwedstrijden bij BC Deifferdeng
 • Twee bijkomende uitstappen: keuze tussen zwemmen, fitness of wellness EN een educatieve uitstap in Luxemburg Stad

We vertrekken op zaterdag 3 september om 9u30 bij Bell Tours in Sint-Pieters-Leeuw en zijn zondag 4 september om 19u30 terug.
Inschrijven voor deze stage doe je voor donderdag 30 juni via onze secretaris: kevin@badmintonhalle.be of 0497 05 90 42.

Belangrijk:

 • De stage gaat alleen door als er minstens 27 inschrijvingen zijn.
  Indien het maximum aantal plaatsen – 37 – niet gehaald zou worden, kost de stage €130 per persoon.
 • Jeugdspelers onder 18 jaar vragen we om vergezeld te worden van minstens één ouder of voogd. Ondanks de aanwezigheid van bestuursleden en coaches tijdens de stage, willen we als club dat onze leden goed begeleid worden. Het is uiteraard mogelijk om onder de ouders af te spreken om ter plekke één coordinerende ouder ter beschikking te hebben.
 • Kamers in het hotel beschikken allemaal over twee uit elkaar staande eenpersoonsbedden.
 • Eten en dranken ter plaatse zijn niet in de prijs inbegrepen.

Buitenlandse stage Luxemburg badminton feluba BTH '86 seizoen 2022-2023 Yonex BMW L. Louyet Castaar Argenta Alsemberg Dworp Blue Note Pub

BTH ’86 organiseert opnieuw zijn jaarlijkse quiz

We hebben er maar liefst 3 jaar op moeten wachten, maar op vrijdag 14 oktober ’22 is de organisatie van de Algemene Quiz opnieuw een feit.
Quizteams van 4 kunnen zich inschrijven via volgende link. Deelname kost €20 per ploeg en kan betaald worden aan de kassa.
De deuren van zaal ‘Ons Huis’ – Vroenenbosstraat 6 te Dworp – zullen geopend worden om 19u30. De quiz zelf zal starten om 20u.
Alle ploegen krijgen een prijs, maar het podium kan rekenen op een zeer mooi prijzenpakket.

 

8ste Algemene Quiz badmintonteam halle 86 BMW L. Louyet Argenta Alsemberg Dworp Blue Note Pub Castaar ASL Racketshop

BTH ’86 vertrekt op stage naar Luxemburg

Als deel van de voorbereiding van het seizoen 2022-2023 voorziet BTH ’86 een buitenlandse stage in Luxemburg. Deze gaat door op zaterdag 3 & zondag 4 september ’22. De focus ligt met oefenwedstrijden tegen lokale clubs niet enkel op het sportieve, maar er wordt ook aandacht besteed aan het versterken van het team en clubgevoel. Daarom zal de stage niet alleen open staan voor onze competitiespelers, maar zijn ook jeugd- en recreatieve spelers van harte welkom om mee de stage te beleven.

Eenmaal alle concrete afspraken met de Luxemburgse clubs, hotel en de busmaatschappij zijn gemaakt, kan je een update verwachten op onze website. Heb je reeds vragen, dan kan je terecht bij onze secretaris Kevin Van Cutsem via kevin@badmintonhalle.be of 0497 05 90 42.

Hou intussen al het weekend van 3 & 4 september vrij in je agenda!

 

Buitenlandse stage Luxemburg badminton feluba BTH '86 seizoen 2022-2023 Yonex BMW L. Louyet Castaar Argenta Alsemberg Dworp Blue Note Pub

Vacature Aanspreekpunt Integriteit BTH ’86

BTH ’86 is op zoek naar een Aanspreekpunt Integriteit zodat eventueel grensoverschrijdend gedrag binnen de werking van de club bij één centraal persoon gemeld kan worden. Als API functioneer je los van het clubbestuur en andere officials binnen de club en zorg je mee voor een veilige omgeving voor alle leden van Badmintonteam Halle ’86.

Badminton Vlaanderen voorziet in mei een online opleiding voor Club-API (Aanspreekpersoon integriteit). Deze zal doorgaan op 7/05/22 en 14/05/22 van 9u30-12u30 (beide verplicht te volgen). De kost van de cursus zal gedragen worden door de club.

Deze opleiding is in kader van het nieuwe integriteitsbeleid waar Badminton Vlaanderen wil inzetten op een gediplomeerde club-API per aangesloten vereniging.

Programma

In deze bijscholing krijg je info en tools aangereikt om jouw rol als aanspreekpersoon integriteit in de sportclub (club-API) op te nemen. Na de bijscholing kan je:

 • de rol en functie van club-API duidelijk uitleggen aan jouw clubbestuur
 • jezelf profileren als club-API naar alle leden van de sportclub
 • eerste opvang voorzien bij een melding of vermoeden van grensoverschrijdend gedrag
 • een gesprek voeren met een melder en alle betrokkenen
 • een incident afhandelen op basis van een duidelijk handelingsprotocol

Geïnteresseerde leden kunnen zich hier aanmelden.

 

Aaspreekpunt Integriteit clubwerking badminton Halle Sander Scheurwater Kevin Van Cutsem Blue Note Pub Halle BMW Louyet Group

BTH ’86 viert 35 jarig bestaan

Badmintonteam Halle ’86 is in 2021-2022 aan zijn 35ste seizoen toe. Dat kunnen we uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. De club organiseert daarom op zondag 22 mei een viering op de terreinen en in de feestzaal van JC Stroppen (Guido Gezellestraat, 1500 Halle).

Drinks & food

Zwarte & witte pensen, hamburgers, mexicano’s, frisdranken, streekbieren, … noem maar op. Elke aanwezige krijgt een aantal consumptiebonnen zodat niemand honger of dorst hoeft te lijden. Klinkt goed, niet?

Animatie

Petanque, Viking Kubb, badminton, muziek en zelfs een springkasteel zorgen voor de nodige animo.

Inschrijven

Zowel kinderen als volwassenen betalen amper €10 voor een middag vol fun en gezelligheid. Inschrijven doe je voor zondag 15 mei via het contactformulier, via kevin@badmintonhalle.be of via Whatsapp op 0497 05 90 42 door het vermelden van je naam en het aantal aanwezigen waarvoor je wenst te reserveren.

Betalen kan via overschrijving op BE84 9731 8018 9759 met vermelding van de naam waarop je reserveerde en het aantal aanwezigen.

Met dank aan onze sponsors BMW L. Louyet, Argenta Alsemberg – Dworp, Blue Note Pub Halle, ASL Racketshop, Castaar en Yonex

 

Jubileum 35 jaar viering Badmintonteam Halle '86 Kevin Van Cutsem sportclub erkende Halse sportvereniging JC Stroppen BMW Louyet Castaar Argenta Alsemberg Dworp

 

Wijzigingen speelschema Sportcomplex De Bres

Vanwege twee inhaalwedstrijden die de komende twee weken gepland staan, zal het speelschema er op woensdag 2 maart en woensdag 9 maart anders uitzien. Dit heeft zowel een impact op de recreanten- als competitiewerking.

Planning woensdag 2 maart ’22

Op woensdag 2 maart is er één zaaldeel beschikbaar van 19u tot 21u. Er is bijgevolg geen training voor competitiespelers.
Wel kan er door zowel recreanten als competitiespelers vrij worden gespeeld. We voorzien twee terreinen per segment om zoveel mogelijk spelers de kans te geven toch te kunnen spelen. Wees hoffelijk en roteer regelmatig gezien woensdagavond meestal een drukbezet moment is.

Planning woensdag 9 maart ’22

Op woensdag 9 maart speelt 1G om 19u30 een inhaalwedstrijd tegen Bamadi Machelen. Recreanten kunnen ongehinderd blijven spelen zoals gepland. Competitiespelers zullen echter enkel vrij kunnen spelen en dit op maximum twee terreinen.

Badmintonteam Halle '86 Sponsor BMW L. Louyet Sportcomplex De Bres Frauke Behets Xenia Behets

BTH ’86 maakt werk van voorbereiding seizoen 2022-2023

Badmintonteam Halle ’86 is gestart aan de voorbereidingen van het komende badmintonseizoen. De club wil graag verder uitbreiden en verder werken aan een degelijke structuur en is op zoek naar bijkomende geëngageerde spelers voor de competitieteams of taken binnen de clubwerking.

Competitie

Voor onze 7 competitieteams zijn we zowel op zoek naar heren als dames die zin hebben in competitiebadminton. Belangrijk hiervoor is dat je over een goeie basis beschikt, maar vooral de inzet en het engagement primeert. Zowel spelers die momenteel actief zijn binnen de recreantenwerking als jeugdspelers zijn welkom, net als spelers van buiten de club die op zoek zijn naar speelmogelijkheden.

Interesse? Spreek onze recreantenverantwoordelijken Bram of Sander aan, laat het weten aan je coach of voor de externe spelers; neem contact op met secretaris Kevin. Mailen kan ook via het contactformulier.

Jeugdcoaches

Om onze jeugdwerking te versterken zijn we op zoek naar bijkomende coaches. Beschik je over een diploma (aspirant) initiator of ben je bereid dit te halen, aarzel dan zeker niet om dit aan te geven bij onze jeugdverantwoordelijke Arno via arno@badmintonhalle.be.
De club voorziet in de kosten van de opleiding en zorgt voor een vergoeding passend bij je diploma.

Umpires

Ook willen we het aantal officials verhogen. Heb je affiniteit met de sport en/of speel je zelf badminton en wil je graag starten als umpire?
Ook dan voorziet de club in de kosten van de opleiding. Meer informatie over de taak van een umpire kan je hier vinden.

 

Competitie dames heren gemengd badminton BTH '86

Alle info over de Castaar International

Dit weekend – op 12 & 13 februari – gaat in Halle de Castaar International door. Hieronder vinden zowel spelers als toeschouwers alle nodige informatie.

Toernooischema

Het toernooischema kan je hier consulteren.

Parkeren

Tijdens het toernooiweekend kan je gratis parkeren in de zones rond Sportcomplex De Bres. Ook de trein is een optie gezien het NMBS-station van Halle op wandelafstand van de sporthal ligt.

Aanmelden en aanwezigheid van spelers

Als toernooi organisatie willen we vragen om minstens 30 minuten voor je eerste wedstrijd aanwezig te zijn in het sportcomplex.
Aanmelden en inschrijven kan aan de wedstrijdtafel die je onder de hoofdtribune in de zaal kan terugvinden.

Catering

Wegens de beperkte inschrijvingen en de Corona-maatregelen zal er dit jaar geen catering voorzien worden. Mits goedkeuring van de scheidsrechter, is er wel de mogelijkheid om in het stadscentrum – op wandelafstand van het sportcomplex – inkopen te doen.

COVID-maatregelen

 • Dragen van een mondmasker tijdens de verplaatsingen binnen het sportcomplex is verplicht. Met uitzondering van de opwarming en wedstrijd.
 • Het publiek kan de wedstrijden volgen vanuit de sportcafetaria.
 • Spelers die dezelfde dag uitgeschakeld zijn, vragen we het sportcomplex te verlaten.

 

Castaar BTH ‘86 International Badmintonteam Halle ‘86 Sportcomplex De Bres Badminton Halle internationaal BMW L. Louyet Kevin Van Cutsem

Gooikse onderneemster ontwerpt trofee Castaar International

De Castaar International is in 2022 aan zijn eerste editie toe. Het internationaal toernooi kent geen ideale omstandigheden gezien COVID nog steeds roet in het eten gooit en tal van maatregelen ervoor zorgen dat er nog steeds geen sfeervol toernooi – zoals we het vanouds kennen – kan georganiseerd worden. Toch zet BTH ’86 door.

De Gooikse onderneemster Jodie De Greef is net als de Halse badmintonclub ambitieus en stapte zonder verpinken mee in het avontuur om van de Castaar International op termijn een echt toptoernooi te maken. Dat doet ze door voor de winnaars in de hoogste reeks een unieke trofee te ontwerpen én deze ook zelf te produceren. Haar bedrijf noemde ze Argalie; naar haar totemnaam in de jeugdbeweging. Benieuwd naar wat Jodie nog allemaal kan? Neem een kijkje op haar website en steun deze jonge lokale onderneemster.

 

Castaar International Kevin Van Cutsem Sportcomplex De Bres BTH '86 badminton BWF Badminton Europe

Subscriptions Castaar International Badminton Championships 2022

Castaar International – Badminton Championships 2022

Enrollment:

Foreign players can only enroll the tournament by e-mail (to arno@badmintonhalle.be), using their valid and unique license number of their federation or their BWF-license number. They should provide their club name, current player classification, discipline(s) and name of the partner(s).

Closing date for foreign registrations: friday january 21st 2022
Link for Belgian players: subscribe here

Program:

Saturday february 12th 2022: Doubles & Mixed Doubles
Sunday february 13th 2022: Singles

Prizemoney:

 • Prizemoney for winners and finalists of every ranking in every discipline
 • Castaar International trophy for every winner of ranking 1-2
 • Castaar Challenge for topplayers (ranking 1-2):

Every 1-2 ranked player who wins 2 disciplines (MS, WS, MD, WD & XD) during the BTH ’86 International 2022 gets a bonus of €100.

Important notice:
The €100 bonus will only be granted if both tables have at least 12 individual players (MS & WS) or 12 couples (MD, WD & XD).
If a player wants to compete in the Castaar Challenge, he or she has to play every discipline in rank 1-2.

Adress:
Sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13, 1500 Halle, Belgium

Castaar International badminton championships 2022 BTH '86 Stad Halle Sportcomplex De Bres Kevin Van Cutsem