Nieuws

BTH ’86 hervat op 16 augustus

Na maanden van inactiviteit heeft onze club eindelijk zicht op de hervatting van zijn volledige jeugd-, competitie- en recreantenwerking.
Omdat in onze thuisbasis Sportcomplex De Bres het vaccinatiecentrum is gevestigd, was de Halse sportdienst genoodzaakt een tijdelijke alternatieve zaal te zoeken voor onze vereniging. Deze werd gevonden in de sportzaal van het GO Technisch Atheneum in Halle.

Onze club zal al zijn activiteiten kunnen hervatten vanaf maandag 16 augustus, maar zal al zeker tot 3 oktober 2021 niet in Sportcomplex De Bres kunnen trainen of er competitiewedstrijden afwerken. Mogelijks wordt dit zelfs verlengd tot begin november, maar ook hier is nog geen zekerheid rond.

De aangepaste speelschema’s zullen in de loop van volgende week op onze website te consulteren zijn.

 

Badmintontean Halle '86 BTH '86 Sportcomplex De Bres Seizoen 2021-2022 Stad Halle VVBBC Badminton Vlaanderen

Vier nieuwe officials voor BTH ’86

Badmintonteam Halle ’86 kreeg er dit seizoen vier nieuwe officials bij. Voortaan kunnen Mathis Willems, Timon Denayer, Nias Devalckeneer en Laura Buelinckx optreden als wedstrijdleider bij officiële wedstrijden.

Opleiding tot umpire

We blijven als club echter inzetten op bijscholing van onze leden om de clubwerking op verschillende vlakken te versterken. Zo hebben we bij Badminton Vlaanderen reeds aangegeven vragende partij te zijn voor de organisatie van opleidingsdagen voor officials zoals wedstrijdleiders en bij uitbreiding umpires. Wie zich nu al wil kandidaat stellen om de opleiding te volgen, kan dit hier aangeven. Meer informatie over de opleiding en de lesinhoud is te consulteren op de website van Badminton Vlaanderen.

Officials Badmintonteam Halle '86 BTH '86 wedstrijdleider umpire Badminton Vlaanderen VVBBC LFBB BWF

Badmintonteam Halle ’86 breidt trainersstaf uit

Om onze jeugd- en competitiespelers de komende seizoenen blijvend kwalitatief te begeleiden, breidt BTH ’86 zijn trainersstaf uit.
Sport Vlaanderen lanceerde deze week zijn nieuwe trainersopleidingen via de Vlaamse Trainersschool. Kandidaat-coaches kunnen zich nu al inschrijven via de website van Sport Vlaanderen.

De club draagt de kosten van de opleiding indien deze succesvol wordt afgesloten en er een engagement wordt aangegaan om de komende seizoenen één of meerdere trainingsgroepen te leiden.

 

 

Trainersstaf BTH '86 Badmintonteam Halle '86 jeugdwerking jeugd jeugdopleiding kids

Pannenkoekenslag BTH ’86 kan toch gewoon doorgaan

Gezien er heel wat onduidelijkheid was rond de beslissing van de gouverneur omtrent de organisatie van aan-huis-leveringen en take-away’s door verenigingen om de clubkas te spijzen, werd er door het clubbestuur van BTH ’86 contact opgenomen met de stad. Zij bevestigden ons dat de pannenkoekenslag gewoon kan doorgaan en we dus zonder enig probleem aan huis kunnen leveren. We stellen dus alles in het werk om de pannenkoeken zo snel mogelijk bij onze sympathisanten te krijgen.

De Halse communicatiedienst communiceerde intussen – op onze vraag – hierover op de website van de stad.

 

BTH '86 BMW L. Louyet Framewall Aalst Baar 28 Gooik Blue Note Pub Halle Argenta Alsemberg Dworp Crystalstick Beer

Leveringen pannenkoekenslag BTH ’86 uitgesteld

Door een nieuw besluit dat uitgevaardigd werd door de Vlaams-Brabantse gouverneur kunnen de 2640 bestelde pannenkoeken niet op zondag 15 november worden geleverd. Zodra het opnieuw toegestaan is voor verenigingen om huis-aan-huisleveringen uit te voeren, zorgt het clubbestuur van Badmintonteam Halle ’86 voor de verdeling van de pannenkoeken. We kunnen onze sympathisanten alvast geruststellen; de pannenkoeken zullen vers zijn wanneer ze worden geleverd.

Bedankt aan iedereen die de club een warm hart toedraagt en pannenkoeken heeft ver-/gekocht.

Badmintonteam Halle '86 badminton  Halle Sportcomplex De Bres

BTH ’86 staakt activiteiten tot en met 15 november

Gezien de beslissing van de Vlaamse regering omtrent een verstrenging van de maatregelen, neemt het bestuur van Badmintonteam Halle ’86 ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er werd beslist om alle activiteiten te staken tot en met zondag 15 november. Zo zullen de jeugdtrainingen, speelmomenten voor recreanten en trainingen voor competitiespelers niet meer doorgaan.

We volgen de situatie verder op en sturen bij waar nodig, steeds in functie van de beslissingen die genomen worden door de federale, Vlaamse en lokale overheden.

 

Badmintonteam Halle '86 Sportcomplex De Bres BMW L. Louyet Stad Halle VVBBC Badminton Vlaanderen badminton competitie

BTH ’86 organiseert opnieuw zijn jaarlijkse pannenkoekenslag

Naar jaarlijkse traditie organiseert BTH ’86 opnieuw zijn jaarlijkse pannenkoekenslag. Begin dit jaar werd de editie van seizoen ’19-’20 nog aangekondigd, maar die ging uiteindelijk niet door door de lockdown die ons land stillegde. Gezien onze club zijn jaarlijkse Algemene Quiz – we gingen dit jaar editie 8 organiseren – heeft moeten annuleren, is alle steun voor onze VZW meer dan welkom.

De pannenkoeken kosten €4 per 500 gr en kunnen besteld en betaald worden bij onze leden.

Leden die – binnen hun statuut – het grootste aantal pakketten verkopen kunnen rekenen op een beloning. Daarbij denken we in eerste instantie aan onze sponsors in de HoReCa-sector: Blue Note Pub Halle en Eetkroeg Baar 28 in Gooik, want … :

  • De best verkopende recreatieve speler krijgt een waardebon van €25 voor consumpties naar keuze bij stampub Blue Note
  • De best verkopende competitiespeler krijgt een waardebon van €25 voor consumpties naar keuze bij Baar 28 in Gooik
  • Jeugdspelers kunnen een waardebon van €25 bij toernooipartner badmintonwinkel.be verdienen

Bestellingen en betalingen dienen voor zondag 1 november binnen te zijn. Alle pakketten worden door het clubbestuur aan huis geleverd bij het BTH ‘86-lid waarbij je hebt besteld op zondag 15 november.

BTH '86 BMW L. Louyet Framewall Aalst Baar 28 Gooik Blue Note Pub Halle Argenta Alsemberg Dworp Crystalstick Beer

Halse competitieploegen tot en met 8 november op non-actief

Badminton Vlaanderen en de LFBB beslisten vandaag om de badmintoncompetitie tot en met 8 november ’20 on hold te zetten.
Hierdoor zijn de zes BTH’86-teams even sportief werkloos. Zoals eerder deze week aangekondigd blijven de speelmomenten en jeugdtrainingen wél behouden, zij het met een aangepaste regeling.

Er wordt nog onderzocht of het mogelijk is alle wedstrijden in deze periode opnieuw in te plannen.

BTH '86 VVBBC Kevin Van Cutsem Sander Scheurwater Badminton Vlaanderen badminton Halle Sportcomplex De Bres Seizoen 2020-2021

BTH ’86 wijzigt speelmomenten naar aanleiding van de nieuwe maatregelen

Zoals vandaag gecommuniceerd door Minister Ben Weyts zullen binnensporten, waarbij er geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden – zoals o.a. basket-en volleybal -, verboden worden in recreatief en competitieverband. In het badminton is het echter zo dat het enkelspel het wél toelaat om binnen de huidige maatregelen te kunnen spelen.

We hebben vanuit het clubbestuur dus de beslissing genomen om alle bestaande speelmomenten voor recreanten en competitiespelers tijdelijk te hervormen. Trainingsmomenten zoals Start 2 Badminton en de training voor competitiespelers zullen tijdelijk on hold worden gezet.

Concreet

Woensdagavond zal er als volgt uitzien:

  • Zaaldeel B én C zijn van 19u30 tot 20u30 beschikbaar voor 16 recreanten
  • Zaaldeel C is vanaf 20u30 tot 21u30 beschikbaar voor 8 competitiespelers en nog eens open voor 8 andere competitiespelers  van 21u30 tot 22u30

Het speelmoment op donderdag wordt tijdelijk geschrapt.

Zondagavond biedt volgende mogelijkheden:

  • Van 18u tot 19u10 kunnen er 24 recreanten terecht in de zaaldelen A, B én C
  • Van 19u20 tot 20u30 kunnen 24  competitiespelers komen spelen

Picktime-registratie

Je dient als speler opnieuw te registreren voor de nieuw georganiseerde speelmomenten. Inschrijven voor 2 sessies op dezelfde speelavond is niet toegestaan.

Jeugd

De jeugdtrainingen gaan nog steeds door, maar in een afgeslankte vorm. Jeugdverantwoordelijke Arno De Witte communiceert naar de betrokken ouders.

Start 2 BAdminton Competitietraining BAdmintonteam Halle '86 Sportcomplex De Bres

BTH ’86 pakt zege tegen BC Herne en speelt gelijk tegen BC Kampenhout

Het voorbij weekend werkten drie van de zes Halse competitieploegen een wedstrijd af in de Vlaams-Brabantse badmintoncompetitie.

1H stuurt BC Herne met lege handen naar huis

Op zaterdag 10 oktober stond in Sportcomplex De Bres de 2de wedstrijd van 1H in de hoogste provinciale afdeling op het programma. De buren van BC Herne waren tegenstander van dienst. We kunnen dankzij de goeie prestaties van BTH ’86-spelers Ben, Michael, Tim, Erwin en Tom het wedstrijdverslag relatief kort houden; er werd namelijk met 8-0 gewonnen. Alleen in de 4de Herendubbel en de 4de Heren Enkel werd het nog spannend en werden er 3 sets gespeeld. 1H is na deze overwinning alleen leider in 1ste Provinciale met een mooie 4 op 4.

4H verliest opnieuw nipt met 3-5

De heren van 4H deelden de wedstrijdcourts met 1H op zaterdag. Zij namen het in hun 2de wedstrijd op tegen Lubbinton Lubbeek.
Ondanks hun inzet werden er ‘maar’ 3 wedstrijden in het voordeel van Badmintonteam Halle ’86 genoteerd op het wedstrijdblad, allen gewonnen door Mathis en/of Timon. Het moet echter wel gezegd dat Lubbeek met hoger geklasseerde heren kwam aandraven en dit dus zeker als verzachtende omstandigheid kan tellen. In deze groep is er echter wel nog groeimarge waardoor een eerste puntengewin in de competitie niet lang uit zal blijven.

Dames pakken een punt tegen BC Kampenhout

1D kon dit weekend tegen Kampenhout revanche nemen voor de 5-3 verlieswedstrijd in Rotselaar. Basisspeelsters en tevens jeugdproducten van BTH ’86, Ariana en Britt, speelden voor het eerst mee. In het damesdubbel gingen twee wedstrijden naar Halle: het duo Frauke Behets – Ariana-Elena Schoeters won makkelijk in 2 sets. Ook Laura Buelinckx won met invalster Dorien Kellaert een wedstrijd. Zij hadden wel 3 sets nodig. In het enkel wonnen Frauke en Laura ook nog elk een partij waardoor er een verdiende 4-4 op het bord stond. Het eerste punt is binnen!

BTH '86 zege BC Herne VVBBC Badminton Vlaanderen Sportcomplex De Bres BMW L. Louyet Baar 28 Gooik Framewall Aalst Argenta Alsemberg Dworp Blue Note Pub Halle