Nieuws

Subscriptions Castaar International Badminton Championships 2023

Castaar International – Badminton Championships 2023

Enrollment:

Foreign players can only enroll the tournament by e-mail (to arno@badmintonhalle.be), using their valid and unique license number of their federation or their BWF-license number. They should provide their club name, current player classification, discipline(s) and name of the partner(s).

Closing date for foreign registrations: january 20th 2023, 23:59

Link for Belgian players: https://www.toernooi.nl/tournament/4AE07211-2F01-4FDA-99BE-926082A5E229

Program:

Saturday february 11th 2022: Doubles & Mixed Doubles
Sunday february 12th 2022: Singles

Prizemoney:

 • Prizemoney for winners and finalists of every ranking in every discipline
 • Castaar International trophy for every winner of ranking 1-2
 • Castaar Challenge for topplayers (ranking 1-2):

Every 1-2 ranked player who wins 2 disciplines (MS, WS, MD, WD & XD) during the BTH ’86 Castaar International 2023 gets a bonus of €100.

Important notice:
The €100 bonus will only be granted if both tables have at least 12 individual players (MS & WS) or 12 couples (MD, WD & XD). If a player wants to compete in the Castaar Challenge, he or she has to play every discipline in rank 1-2.

Adress:
Sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13, 1500 Halle, Belgium

Castaar International Badminton Championships 2023 BMW Louyet Argenta Alsemberg Dworp Medipartner Winespot Halle Proxy Delhaize Essenbeek ASL Racketsport & Spel Castaar Argalie Design Gooik

Data VVBBC Cups tweede seizoenshelft

Met het nieuwe jaar in het verschiet willen we vanuit de BTH ’86 jeugdwerking een overzicht geven van de jeugdtoernooien binnen het VVBBC Cup-criterium.

Op de VVBBC-cups die in het vet staan, is er vanuit Badmintonteam Halle ’86 een coach voorzien. Deze lijst is niet definitief, gezien er mogelijks ook op andere toernooien nog coaching zal gegeven worden.

 • Zondag 8 januari 2023: BC De Voskes (Tielt-Winge);
 • Zaterdag 28 januari: Shuttle Busters Scherpenheuvel (Scherpenheuvel);
 • Zondag 5 februari: Drop Merchtem (Merchtem);
 • Zondag 5 maart: De Treffers Overijse (Overijse);
 • Zondag 12 maart: Nero’s Hoeilaart (Hoeilaart);
 • Zaterdag 25 maart: Lubbinton (Lubbeek);
 • Zondag 23 april: W & L (Veltem);
 • Maandag 1 mei: Dropshot Rotselaar (Rotselaar).

We raden ouders aan er enkele data uit te kiezen en de inschrijving via mail door te geven aan jeugdcoördinator Maxime Deryck via maxime@badmintonhalle.be

juegdwerking jeugd BTH '86 VVBBC Cup jeugddienst Halle Sportdienst Halle sportaanbod Halle

Wijziging structuur in RvB & AV voor BTH ’86

BTH ’86 officialiseerde voorbije week een aantal statutenwijzigingen waarbij zowel de samenstelling van de Raad van Bestuur als de Algemene Vergadering veranderd.

Raad van Bestuur

In 2017 nam Thomas Decamps de rol op van voorzitter & penningmeester binnen de Raad van Bestuur van de club. Hij voerde die taak met veel toewijding uit en zorgde mee voor de groei en de uitbouw van de Halse badmintonvereniging. Thomas geeft zijn mandaat van voorzitter na 5 jaar door aan Niels De Witte die ook al sinds 2017 bestuurslid is. Sander Scheurwater neemt de taken van penningmeester over.
De club wil Thomas bedanken voor zijn jarenlange inzet binnen deze twee functies.

Het bestuur werd eerder al uitgebreid met Bram Verkens (Recreantenverantwoordelijke) en Nias Devalckeneer (Competitieverantwoordelijke). Arno De Witte (Jeugdverantwoordelijke) en Kevin Van Cutsem (Secretaris & Communicatie- & Sponsorverantwoordelijke), beide ook al sinds 2017 in functie, blijven actief in deze rol.

Algemene Vergadering

Annick Jenquin en Wim Demuylder, mede-oprichters en bestuursleden van BTH ’86 van 1986 tot 2017, nemen ontslag uit de Algemene Vergadering. Zij worden opgevolgd door Thomas Decamps, Joke Matthieu, Frauke Behets, Tim Demuylder en Maxime Deryck. Daarnaast is ook de voltallige Raad van Bestuur lid van de Algemene Vergadering.

ASL wordt officiële kledingpartner BTH ’86

ASL Sport & Spel wordt de officiële kledingpartner van BTH ’86. De racketshop uit Aarschot is al enkele jaren één van de toonaangevende leveranciers van badmintonmateriaal en verdeler van grote merken zoals Yonex, FZ Forza en Victor. BTH ’86 werkte de voorbije seizoenen samen met Jako Sportswear voor zijn teamkledij en trekt die samenwerking voor de komende drie seizoenen nu ook door met ASL als leverancier. Daarnaast zal hun racketshop ook fysiek aanwezig blijven tijdens de Castaar International en kunnen onze leden met een exclusieve korting bij hen terecht voor de aankoop van kledij, schoenen, zakken, etc. ASL zal ook te zien zijn op de wedstrijdboarding bij alle thuiswedstrijden van BTH ’86.

ASL Racketshop partner Badmintonteam Halle '86 BTH '86 badminton sportshop clubkledij Jako

Steun BTH ’86 via je aankopen bij Proxy Delhaize Essenbeek

Proxy Delhaize Essenbeek, ook sponsor van BTH ’86, organiseert een actie waarbij je bij elke aankoopschijf van €10 een jeton krijgt die je in de brievenbus van je favoriete vereniging kan plaatsen.
Onze club kan alle steun goed gebruiken en wil dan ook aan alle leden vragen om bij Proxy Essenbeek langs te gaan en bij te dragen aan het bijkomende budget voor onze clubwerking.

Er wordt maar liefst €4000 verdeeld over 6 lokale verenigingen. Hoe meer jetons in onze brievenbus gedeponeerd worden, hoe meer budget we toegekend krijgen. De actie loopt tot en met donderdag 22 december ‘2022.

Spaaractie Proxy Delhaize Essenbeek Badmintonteam Halle '86 BTH '86 badminton Halle

Twee keer zilver voor BTH ’86 op VVBBC Cup Tienen

De eerste afspraak van het seizoen voor onze jeugdspelers stond voorbije zaterdag op de agenda. In Tienen kwamen 7 BTH ’86-spelers in actie.

Nieuwe lichting

Drie van onze zeven jeugdspelers kwamen voor het eerst in actie op een jeugdtoernooi en betaalden bijgevolg leergeld. Aline, Rowan en Robbe speelden echter wel een aantal sterke partijen waar ze terecht trots op mogen zijn en die perspectieven bieden voor de toekomst.

Sterke prestaties

Ruben Verkens behaalde na 3 zeges in de poulefase de kwartfinale. Samen met Alexim Nerinckx werd er stevig gedubbeld in het JD U11, maar daar werd – echter heel nipt – geen kwartfinale behaald. Alexim knalde op zijn beurt ook in de poulefase en bereikte net als Ruben ook de kwartfinale.

De zus van Ruben, Lotte, behaalde een tweede plaats in het meisjes minibad. Leah Scheurwater werd met dubbelpartner Oona Degans knap tweede in het meisjes dubbel U13.

VVBBC Cup BC Tienen 2022 Kevin Van Cutsem Sander Scheurwater jeugd BTH '86 zilver jeugdtoernooi

BTH ’86 organiseert nieuwe topedite van zijn Algemene Quiz

Gisteren, vrijdag 14 september 2022, ging in zaal ‘Ons Huis’ te Dworp opnieuw – sinds de coronapandemie – de Algemene Quiz van BTH ’86 door. Het organiserend comité bestaande uit Kevin Van Cutsem en Thomas Decamps was al aan hun 8ste editie toe.

Wachtlijst

Sinds een aantal edities wordt er een wachtlijst aangelegd omdat heel wat quizploegen de weg hebben gevonden naar de Vroenenbosstraat in het tweede weekend van oktober. “Gezien de capaciteit van de zaal kunnen er 28 teams van 4 personen gezellig mee komen quizzen. Elk jaar moeten we echter een tiental ploegen teleurstellen.” zeggen Kevin & Thomas. “We zouden een grotere zaal kunnen vastleggen, maar dat zou afbreuk doen aan de charme van onze quiz.”

Eindstand – top 3

1. Van Horen Zeggen
2. Van Belle tot de 4de macht
3. Bert’s vrienden

Badmintonteam Halle ’86 wil alle deelnemers van harte bedanken, net als volgende sponsors: BMW L. Louyet, Proxy Delhaize Essenbeek, Winespot & Sound & Co. Speciale dank aan Lise Van Nerom van printshop Drukal voor de last minute service.

Algemene Quiz BTH '86 Kevin Van Cutsem Thomas Decamps zaal 'Ons Huis' Dworp


Kalender VVBBC Cups bekend voor BTH ’86 jeugd

De kalender voor de VVBBC Cups van het seizoen 2022-2023 zijn bekend. Jeugdspelers die interesse hebben om deel te nemen kunnen zich inschrijven via onze coördinerende coach Maxime of bij hun eigen trainer(s). Deelname per discipline kost €3. Het gebruik van de Yonex Mavis 300-shuttle is verplicht en dient zelf voorzien te worden.

Kalender

 • 15/10/22 Badminton Tienen, Tienen
 • 11/11/22 Blauwput, Kessel-Lo (minibad, U11 en U13)
 • 13/11/22 Blauwput, Kessel-Lo (U15 en U17)
 • 20/11/22 De Treffers, Overijse
 • 08/01/23 De Voskes, Tielt-Winge
 • 28/01/23 Shuttle Busters, Scherpenheuvel
 • 05/02/23 Drop Merchtem, Merchtem
 • 12/03/23 Nero’s Hoeilaart, Hoeilaart
 • 25/03/23 Lubbinton, Lubbeek
 • 23/04/23 W & L, Herent
 • 01/05/23 Dropshot Rotselaar, Rotselaar

Als club willen we onze jeugdspelers stimuleren om deze VVBBC Cups te spelen, omdat deze positief bijdragen aan hun evolutie als speler. Bij elke VVBBC Cup wordt er ook coaching voorzien door minstens één BTH ’86-coach. Wie meer info over het kader van deze jeugdtoernooien wil, kan hier terecht.

 

VVBBC Cups Badmintonteam Halle '86 Vlaams-Brabant badminton jeugdspeler kinderen coahing Sportcomplex De Bres

 

Nieuwe Start 2 Badminton-lessenreeks in Sportcomplex De Bres

BTH ’86 start opnieuw met een Start 2 Badminton-lessenreeks voor beginnende recreatieve spelers.
Tijdens een traject van 4 sessies waarin er steeds anderhalf uur training is en een uurtje vrij spel, leer je de basics van het badminton van een gediplomeerde coach.

De sessies gaan door op volgende momenten:

 • zondag 16 oktober van 18u tot 20u30
 • zondag 23 oktober van 18u tot 20u30
 • zondag 30 oktober van 18u tot 20u30
 • zondag 6 november van 18u tot 20u30
Er is ruimte voor 16 deelnemers. Wie al lidgeld heeft betaald, neemt gratis deel. Als dit nog niet het geval is, betaal je €20 en wordt dit van het lidgeld afgetrokken na aansluiting bij BTH ’86.
Inschrijven kan via het contactformulier of bram@badmintonhalle.be

Voor het plezier badminton recreatief Halle Sportcomplex De Bres Start 2 Badminton