Nieuws

Kalender VVBBC Cups bekend voor BTH ’86 jeugd

De kalender voor de VVBBC Cups van het seizoen 2022-2023 zijn bekend. Jeugdspelers die interesse hebben om deel te nemen kunnen zich inschrijven via onze coördinerende coach Maxime of bij hun eigen trainer(s). Deelname per discipline kost €3. Het gebruik van de Yonex Mavis 300-shuttle is verplicht en dient zelf voorzien te worden.

Kalender

 • 15/10/22 Badminton Tienen, Tienen
 • 11/11/22 Blauwput, Kessel-Lo (minibad, U11 en U13)
 • 13/11/22 Blauwput, Kessel-Lo (U15 en U17)
 • 20/11/22 De Treffers, Overijse
 • 08/01/23 De Voskes, Tielt-Winge
 • 28/01/23 Shuttle Busters, Scherpenheuvel
 • 05/02/23 Drop Merchtem, Merchtem
 • 12/03/23 Nero’s Hoeilaart, Hoeilaart
 • 25/03/23 Lubbinton, Lubbeek
 • 23/04/23 W & L, Herent
 • 01/05/23 Dropshot Rotselaar, Rotselaar

Als club willen we onze jeugdspelers stimuleren om deze VVBBC Cups te spelen, omdat deze positief bijdragen aan hun evolutie als speler. Bij elke VVBBC Cup wordt er ook coaching voorzien door minstens één BTH ’86-coach. Wie meer info over het kader van deze jeugdtoernooien wil, kan hier terecht.

 

VVBBC Cups Badmintonteam Halle '86 Vlaams-Brabant badminton jeugdspeler kinderen coahing Sportcomplex De Bres

 

Nieuwe Start 2 Badminton-lessenreeks in Sportcomplex De Bres

BTH ’86 start opnieuw met een Start 2 Badminton-lessenreeks voor beginnende recreatieve spelers.
Tijdens een traject van 4 sessies waarin er steeds anderhalf uur training is en een uurtje vrij spel, leer je de basics van het badminton van een gediplomeerde coach.

De sessies gaan door op volgende momenten:

 • zondag 16 oktober van 18u tot 20u30
 • zondag 23 oktober van 18u tot 20u30
 • zondag 30 oktober van 18u tot 20u30
 • zondag 6 november van 18u tot 20u30
Er is ruimte voor 16 deelnemers. Wie al lidgeld heeft betaald, neemt gratis deel. Als dit nog niet het geval is, betaal je €20 en wordt dit van het lidgeld afgetrokken na aansluiting bij BTH ’86.
Inschrijven kan via het contactformulier of bram@badmintonhalle.be

Voor het plezier badminton recreatief Halle Sportcomplex De Bres Start 2 Badminton

BTH ’86 kondigt met Medipartner nieuwe hoofdsponsor aan

De voorbije maanden werd er door onze commerciële cel hard gewerkt om de club mee financieel klaar te stomen voor de komende seizoenen. Met alle bestaande sponsors werd er – met succes – opnieuw onderhandeld en nieuwe sponsors werden aangetrokken om het werkingsbudget gevoelig te verhogen. Nu mogen we ook met Medipartner officieel de nieuwe hoofdsponsor aankondigen.

Medipartner is gevestigd in Braine L’Alleud en richt zich op het rekruteren van profielen voor de medische, farmaceutische en gezondheidszorgsector, via direct search of outsourcing. Dankzij deze nichebenadering hebben ze in de loop der jaren een uitgebreide talentenpool uitgebouwd, die profielen op alle ervaringsniveaus omvat. Het bedrijf kiest voor een partnership met BTH ’86 om zich te laten zien in de sportwereld, gezien een groot deel van Medipartner’s doelgroep hierin actief is. Het badminton in België is voor bedrijven nog onontgonnen terrein en kent daardoor nog heel wat groeipotentieel in het creëren van visibiliteit . Zo sponsoren zij ook dit jaar de Yonex Belgian International in Leuven.

Medipartner zal dit seizoen al te zien zijn op de wedstrijdboarding en prijkt op de voorzijde van de nieuwe shirts vanaf het seizoen ’23-’24. Er werd een overeenkomst getekend tot en met juni 2026.

 

Medipartner partnership Badmintonteam Halle '86

BMW L. Louyet verlengt partnership met BTH ’86

Opnieuw positief commercieel nieuws voor BTH ’86. Huidig hoofdsponsor BMW L. Louyet verlengt zijn partnership met de Halse badmintonclub tot en met het seizoen ’25-’26. De BMW-concessiehouder – die ook de merken MINI, BMW Motorrad, Rolls Royce en McLaren verkoopt – met de dichtsbijzijnde vestiging in Sint-Pieters-Leeuw wil ook in Halle visueel aanwezig zijn en kiest daarvoor bewust voor een nieuw partnership.

Het bedrijf met de hoofdzetel in Charleroi verdwijnt in het seizoen ’23-’24 wel van de wedstrijdshirts om plaats te maken voor een nieuwe hoofdsponsor, maar blijft prominent aanwezig op alle events en thuiswedstrijden van de club. We bedanken Pieter-Jan Scheir en Laurent Louyet alvast voor het vertrouwen in onze club.

Partnership Groupe Louyet Charleroi Halle Sint-Pieters-Leeuw Kevin Van Cutsem Laurent Louyet Pieter-Jan Scheir

Proxy Delhaize Essenbeek gaat in zee met BTH ’86

De commerciële cel van BTH ’86 mag met trots een nieuw partnership aankondigen. Proxy Delhaize Essenbeek tekende vandaag een overeenkomst voor 4 seizoenen met onze club. Na de overeenkomst met Winespot wordt er opnieuw een duurzame samenwerking opgezet met lokale Halse verankering.

Proxy Delhaize Essenbeek heeft een ruim assortiment aan verse voeding, een eigen bake-off bakkerij & beenhouwerij en tal van lokale producten. Ook geschenkpakketten die je zelf kan samenstellen behoren tot het aanbod. Naast een ruime parking is de winkel ook erg makkelijk bereikbaar dankzij de ligging aan de Nijvelsesteenweg in Halle (Essenbeek).

Partnership sponsor Proxy Delhaize Essenbeek Badmintonteam Halle '86 Kevin van Cutsem Sportcomplex De Bres

Seizoensstart en kalender BTH ’86 2022-2023

Aanstaande zondag 7 augustus start het nieuwe seizoen 2022-2023 met een eerste speelmoment voor competitiespelers en recreanten. Ook jeugdleden die reeds wat wedstrijdritme willen opdoen zijn welkom om te komen spelen vanaf 18u tot 20u30 in Sportcomplex De Bres.

Belangrijke data in seizoen ’22-’23

Wie zijn kalender al wil aanvullen met enkele niet te missen clubevenementen kan hieronder een overzicht vinden:

 • Clubstage Luxemburg, Deifferdeng: zaterdag 3 & zondag 4 september ’22
 • 8ste Algemene Quiz, Dworp: vrijdag 14 oktober ’22
 • Castaar International Badminton Championships, Halle: zaterdag 11 & zondag 12 februari ’23
 • Eetfestijn BTH ’86, Halle: zondag 12 maart ’23

Er zal dit seizoen opnieuw een pannenkoekenslag en een BTH ’86 clubfeest georganiseerd worden. Daarnaast komen er ook enkele activaties met onze commerciële partners. Hierrond zal tijdig gecommuniceerd worden via onze kanalen.

 

Argente Alsemberg Dworp Blue Note Pub BMW L. Louyet ASL Racketsport & spel Castaar Winespot Halle Badmintonteam Halle '86

Winespot nieuwe structurele partner BTH ’86

Met trots mogen we aankondigen dat onze club een overeenkomst heeft afgesloten met Winespot, een absolute referentie als importeur en verdeler van wijn en aanverwante producten.
Winespot zal tot en met het seizoen 2025-2026 aan de club verbonden zijn als structureel partner. BTH ’86 en de wijnspecialist zullen niet alleen samenwerken op vlak van brand visibility, maar ook tijdens door de club georganiseerde events.

Winespot is voor een heel aantal wijn- en champagnehuizen de exclusieve verdeler van hun producten. Zo werkt het bedrijf van Pascal Dewerie samen met heel wat restaurants op topniveau en zijn de beste sommeliers van ons land er kind aan huis. Maar ook particulieren kunnen er terecht. Naast verkoop zijn ook tastings, wijnreizen, relatiegeschenken en workshops deel van de activiteiten.

 

Winespot exclusieve wijnen champagne cava porto schuimwijn webshop Halle BTH '86 Kevin Van Cutsem Pascal Dewerie

BTH ’86 voorziet bijkomende speelmomenten aan seizoenseinde

Door de grote vraag naar een verlenging van de speelmomenten aan het huidige seizoenseinde, werd er door het clubbestuur beslist om twee bijkomende speelmomenten te voorzien voor recreanten en competitiespelers:

 • Zondag 19 juni van 18u tot 21u30
 • Zondag 26 juni van 18u tot 21u30

Er is geen bijkomende kost voor bestaande leden en spelers die zich reeds hadden aangemeld om de sport uit te proberen. Er zijn 8 terreinen beschikbaar waarvan 4 terreinen tot 20u30. Zoals steeds willen we vragen om bij eventuele drukte rekening te houden met wachtende spelers zodat iedereen aan spelen toekomt.

Badmintonteam Halle '86 recreatief badminton BMW L. Louyet Sportcomplex De Bres Halle Badminton

BTH ’86 paginagroot in stadsmagazine ‘Info Halle’

Onze club werkte dit seizoen zijn 35ste editie af als erkende Halse sportvereniging. Op zondag 22 mei werd dit nog uitgebreid gevierd op de terreinen van JC Stroppen en nam ook burgemeester Marc Snoeck de tijd om onze kampioenen te huldigen. Deze maand staat BTH ’86 paginagroot in het stadsmagazine ‘Info Halle’. Inwoners van Halle, Buizingen en Lembeek kunnen het interview doorlezen in de printversie die deze week in de brievenbus valt. Via deze link lees je echter het volledige artikel.

 

Kevin Van Cutsem Niels De Wite Badmintonteam Halle '86 stadsmagazine Info Halle juni 2022 sportvereniging

Speelmomenten juni en voorbereiding seizoen 2022-2023

We zijn op amper een paar weken van het seizoenseinde beland. Dat maakt dat er nog maar een handvol speelmomenten zijn voor onze recreanten en competitiespelers. Deze maand wordt volgend schema gehanteerd:

 • Woensdag:
  – 19u tot 20u30: recreanten
  – 19u30 tot 22u30: competitiespelers
 • Donderdag:
  – 19u tot 22u30: recreanten en competitiespelers
 • Zondag:
  – 18u tot 20u30: recreanten en competitiespelers

Het laatste speelmoment van dit seizoen vindt plaats op donderdag 16 juni.

Start seizoen 2022-2023

Het nieuwe badmintonseizoen zal in Halle starten op zondag 7 augustus. Tijdens de speelmomenten voor recreanten en competitiespelers zullen ook jeugdspelers welkom. Let wel: de trainingen voor jeugdspelers zullen pas starten op zaterdag 17 september ’22.

 

Speelschema badminton voorbereiding seizoen 2022-2023 Badmintonteam Halle '86 '