Jeugd

Badmintonteam Halle ’86 heeft een uitgebreide jeugdwerking met meerdere groepen volgens leeftijd en niveau. Je kan met jeugdtrainingen starten tussen de leeftijd van 6 en 15 jaar. Onze gediplomeerde trainers leren je de juiste technieken aan zodat je je mannetje kan staan op jeugdtoernooien of gewoon maximaal plezier haalt uit je spel.

Later is het mogelijk om door te stromen naar de competitieploegen of de recreanten.

Inschrijven seizoen ’24-’25

Momenteel zitten al onze groepen vol voor komend seizoen. Het kan echter zijn dat er voor het begin van het seizoen of na enkele weken nog enkele plaatsjes vrijkomen. Stuur ons dus gerust een mailtje via onderstaand contactformulier om een plekje op de wachtlijst te krijgen.

Onze groepen (seizoen ’24’-25)

Groep “Gevorderden”

In de gevorderdengroep worden spelers die de basistechniek beheren en goede inzet tonen verder gecoacht om een hoger niveau te behalen. De trainingen zijn wat zwaarder en we verwachten deelname aan een paar jeugdtoernooien per jaar. Op die manier hopen we de spelers uit deze groep voor te bereiden om eventueel door te stromen naar een van onze competitieploegen.

De trainingsmomenten voor deze groep zijn als volgt:

  • Dinsdag: 18u00 – 19u30
  • Zaterdag: 11u00 – 12u30
Groep “Starters”

In de startersgroep wordt de correcte basistechniek aangeleerd aan beginnende spelers en minibads (spelers jonger dan tien jaar). De trainingen hebben een gemiddelde intensiteit. De spelers uit deze groep worden voorbereid om later door te stromen naar de gevorderdengroep.

De trainingsmomenten voor deze groep zijn als volgt:

  • Donderdag: 18u00 – 19u30
  • Zaterdag: 12u30 – 14u00
Groep “Tieners”

In de tienersgroep wordt de correcte basistechniek aangeleerd en onderhouden. De trainingen hebben een gemiddelde intensiteit en er wordt frequenter gebruikgemaakt van spelvormen. De spelers uit deze groep willen niet per se doorstromen naar een hogere groep en vooral spelplezier hebben.

Deze groep traint eenmaal per week:

  • Woensdag: 18u00 – 19u30

Lidgeld

Jeugdspelers uit de gevorderde groep betalen voor een heel seizoen €195. Het lidgeld in de startersgroep bedraagt €160 per speler. Ook één keer per week trainen behoort tot de mogelijkheden, daarvoor betaal je €120.

Het lidgeld omvat:

  • Eén of twee keer per week trainen onder begeleiding van een BTH ’86-coach
  • Shuttles tijdens de trainingen
  • Aansluiting bij Badminton Vlaanderen
  • Verzekering lichamelijke ongevallen

Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze jeugdcoördinatoren, Maxime Deryck en Mathis Willems, via onderstaand contactformulier.