BTH’86 sluit laatste competitieweekend ongeslagen af

Zondag werd de laatste speeldag in 3de Provinciale B en 4de Provinciale A afgewerkt. Een formaliteit, want voor zowel 2H als 3H stond er niets meer op het spel.

2H wint in Dilbeek

Rode lantaarn Dilbeek ontving dit weekend het 2H van kapitein Johnny Van Damme. Een wedstrijd die enkel nog belangrijk was voor de individuele statistieken gezien de Dilbekenaren zeker waren van degradatie en Halle van de 3de plaats. Na de dubbels stond Dilbeek reeds 1-3 in het krijt. Hallenaren Jo De Lafonteyne en kapitein Johnny verloren de enige dubbel, maar deden dat in drie sets tegen het duo Jori De Wit-Pieter Appelmans met 21-11, 17-21 en 21-19.

Ook drie enkelpartijen werden door Halle gewonnen. Dilbeek pakt nog 1 wedstrijd door de winst van Dirk Pint tegen Johnny Van Damme. En ook deze wedstrijd werd een driesetter: 22-24, 21-8 en 21-17. 2H pakt hiermee relatief makkelijk een 2-6 zege en sluit zijn seizoen met een positieve noot af.

3H ongeslagen in kampioenenseizoen

De kampioenenploeg van kapitein Kevin Van Cutsem had enkel nog de terugwedstrijd tegen Nero’s Hoeilaart op de kalender staan. In het kader van het komende seizoen werd er een experimentele opstelling op papier gezet. De setstanden (afbeelding hieronder) zeggen meer dan de 4-4 eindstand. Hallenaar Rhys Devalckeneer speelt nog maar zijn 2de seizoen in een competitieteam en kon vorig seizoen maar één wedstrijd winnend afsluiten. Dit seizoen zit hij al aan 6 winstpartijen in 11 gespeelde wedstrijden, een straffe evolutie. Ook de andere spelers zijn met rasse schreden vooruit gegaan op technisch en fysiek vlak. Mits een goede voorbereiding moet 3H volgend seizoen het behoud kunnen afdwingen als promovendus. Het derde team won maar liefst 10 wedstrijden en speelde 2 keer gelijk. Geen enkel team kon winnen van 3H!

Badmintonteam Halle 3H kampioen ongeslagen 4de Provinciale A VVBBC De Bres Halle