Feestweekend voor BTH ’86: Drie overwinningen én een titel

1H op één zege van 1ste Provinciale

Onze eerste ploeg kreeg voorbije zaterdag hekkensluiter Everbergse BC op bezoek. Het verschil tussen beide teams bedroeg voor deze wedstrijd maar liefst 14 punten waardoor kapitein Tim Demuylder vooraf overtuigd was van een makkelijke zege. Het verschil in kwaliteit tussen beide teams bleek inderdaad groot wanneer de 8-0 eindstand op het scorebord prijkte. Everbergenaren Wouter Van De Kinderen, David Deleers en Yves Van Aken verdienen ondanks de zware nederlaag een eervolle vermelding. Zij slaagden erin om Ben, Niels, Tom en Arno flink te laten zweten door 3 sets uit hun wedstrijd te puren.

1H speelt aanstaande zondag om 14u15 zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Dijlevallei in de sporthal van Kessel-Lo (Stadionlaan 4, 3010 Kessel-Lo) en is bij winst zeker van de titel in 2de Provinciale A én promoveert het naar de hoogste provinciale reeks.

3H heeft eerste trofee beet

Je hebt het waarschijnlijk al gelezen: onze derde ploeg is kampioen! Is hiermee niet alles gezegd? Is een wedstrijdverslag nog nodig? Misschien niet. Maar voor de volledigheid geven we het toch nog even mee.

Strombeek-Bever, zondag, 10u ’s ochtends. Op de affiche: Volano Vilvoorde – BTH ’86 3H. De voorlaatste in de stand tegen de nummer één.
3H heeft genoeg aan 2 punten om de titel te pakken. Lukt het vandaag niet, dan zijn er nog de wedstrijden tegen LoB en Nero’s om de laatste puntjes te sprokkelen. Ploegkapitein Kevin Van Cutsem laat echter niets aan het toeval over en neemt de hele ploeg mee. Jawel, 9 spelers! Gek? Misschien. Maar vooral om alle spelers een wedstrijd te gunnen in de match die mogelijk resulteert in een eerste titel en een medaille rond ieders nek. In een finalewedstrijd wil je niet langs de kant staan, maar meedoen en die laatste belangrijke bijdrage leveren.

Kevin en Sander winnen hun eerste en enige wedstrijd met 18-21 en 14-21. Het wedstrijdblad geeft in set 2 een 17-21 stand weer; een foutje van de wedstrijdleider. Ook de combinatie Nias-Floris en Rhys-Maarten levert winst op. De 4de dubbel gaat echter verloren. Sven Masy en Remus Tihenea winnen in drie spannende sets (21-13, 17-21 en 21-18) van Tom en Nias. Halle staat na de dubbels op een 1-3 stand en zit mooi op schema. In de enkels winnen Arno, Maarten en Bavo terwijl Tom met 21-18, 21-23 en 21-19 nipt de duimen moet leggen tegen – jawel – Remus Tihenea. Eindstand: 2-6. 3H kampioen!

Gefeliciteerd aan Arno, Maarten, Sander, Rhys, Nias, Tom, Kevin en Bavo! Alsook aan invallers en 2H-spelers Floris en Erwin!

3H kampioen Badmintonteam Halle '86 badminton De Bres VVBBC Kevin Van Cutsem Bavo Barbe Maarten Francois Arno De Greef Nias Rhys Devalckeneer Floris Van Brabandt Tom Lambert Erwin Diekerhof Sander Scheurwater

2H niet zonder moeite voorbij Herne

In 3de Provinciale B verzekerde Halle zich van het behoud door de zege van vorige week tegen Leeuwse. 2H kan dus zonder zorgen de resterende wedstrijden afwerken. Op zondagavond stond de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Herne op het programma. Ondanks de 2-6 eindstand had Halle alle moeite om Herne in bedwang te houden.

Erwin en Johnny namen de eerste dubbel voor hun rekening en verloren deze met 21-14 en 21-17. Floris en Jo brachten gelukkig de bordjes opnieuw in evenwicht door te winnen van Stijn Deherder en Jozef Eylenbosch met 19-21 en 16-21. Herne en Halle konden nadien nog elk één dubbel winnen wat de tussenstand op 2-2 bracht. In het enkel won Erwin makkelijk van Stijn Deherder terwijl Thomas en Johnny alles uit de kast moesten halen in twee spannende driesetters. Ook Jozef Eylenbosch deed nog zijn best om de Hernse eer te redden maar verloor nipt van Pieter met 20-22 en 16-21.