BTH ’86 beslist te stoppen met Castaar International

Op zaterdag 11 en zondag 12 februari ’23 stond traditiegetrouw de Castaar International op de badmintonkalender. Het clubbestuur ziet zich echter genoodzaakt om de organisatie ervan stop te zetten.

Afnemend enthousiasme

Het Halse internationale toernooi was de opvolger van de vele nationale edities die BTH ’86 sinds midden jaren 2000 organiseerde. In de gloriejaren vonden meer dan 400 spelers jaarlijks de weg naar Halle om er het beste van zichzelf te geven tijdens twee volle toernooidagen. “Sinds enkele jaren is er binnen badmintonnend BelgiĆ« echter veel minder enthousiasme voor toernooien en zien we overal de inschrijvingen afnemen. Vele toernooien geven er de brui aan omdat het niet meer rendabel is voor de clubs om ze te organiseren.” zegt toernooidirecteur Arno De Witte.

Inzetten op de jeugd

BTH ’86 heeft een actieve jeugdwerking en ziet hier ook het aanwezig enthousiasme bij zijn spelers als het op toernooideelname aankomt. Daarom heeft het clubbestuur beslist om ter vervanging van het volwassenentoernooi in te zetten op de organisatie van een jeugdtoernooi. “Toernooisponsor Castaar heeft zijn engagement gegeven om het lopende sponsorcontract verder te zetten en de club te blijven ondersteunen. We werken al een paar seizoenen goed samen en Castaar en dochterbedrijf Stiksel zijn als marketingagency een betrouwbare partner die steeds mooi werk aflevert en altijd hun afspraken nakomt.” Aldus Kevin Van Cutsem, sponsorverantwoordelijke en secretaris van Badmintonteam Halle ’86. “We mogen als club blij zijn met onze commerciĆ«le partners. Zonder hen is het als sportclub bijzonder moeilijk overleven gezien de stijgende werkingskosten. Gelukkig kennen we zowel bij onze recreatieve-, jeugd- en competitiespelers heel wat successen waardoor onze club ook zonder een internationaal toernooi op de kaart blijft staan.”