Veelgestelde vragen over het badmintonseizoen 2020-2021

Naar aanleiding van een aantal vragen die we recent van onze leden kregen met betrekking tot het nieuwe badmintonseizoen 2020-2021 bezorgen we jullie hierbij een update met de tot op heden beschikbare informatie.

Wanneer gaat het nieuwe seizoen van start?

Onze clubsecretaris bracht een aantal weken geleden de aanvraag voor het nieuwe badmintonseizoen in orde. De Halse Sportdienst verzamelt alle aanvragen van de clubs en werkt dan de zaalbezetting voor o.a. Sportcomplex De Bres verder uit. Badmintonteam Halle ’86 plant opnieuw te kunnen starten met trainingen voor jeugd- en competitiespelers én speelmomenten voor recreatieve spelers vanaf zondag 23 augustus ’20. Het mag duidelijk zijn dat we als club niet eenzijdig kunnen beslissen en we afhankelijk zijn van wat de federale en/of Vlaamse regering beslist.

Dient er rekening gehouden te worden met het respecteren van de afstandsregels tijdens het spelen?

Het is op dit moment niet duidelijk welke maatregelen er moeten getroffen worden. We verwachten hier in de komende weken meer nieuws rond te krijgen vanuit de Belgische Badmintonfederatie en Badminton Vlaanderen. De kans is echter klein dat wanneer andere sporttakken opnieuw mogen opstarten, er in het badminton iets anders zou worden beslist.

Wat met de extra-sportieve activiteiten van BTH ’86?

Op de agenda staan voor het kalenderjaar 2020 nog de 8ste Algemene Quiz van vrijdag 9 oktober en het Eetfestijn van 11 & 12 december. Tot op heden gaan deze activiteiten gewoon door zoals gepland gezien deze ruim na 31 augustus – de einddatum van het verbod op de organisatie van festivals, sportmanifestaties met publiek, edm. – plaatsvinden. Ook de Crystalstick International van 13 en 14 februari 2021 zal gewoon kunnen plaatsvinden.

Wanneer zullen de competitie en jeugd- en volwassenentoernooien opnieuw van start gaan?

Verwacht wordt dat zowel competitie als jeugd- en volwassenentoernooien vanaf september 2020 opnieuw zullen kunnen plaatsvinden. Ook hierrond dient er echter nog formeel bevestiging te komen van de Belgische Badmintonfederatie en Badminton Vlaanderen. De reeksindeling voor alle Halse dames, gemengde en herenploegen kan je hier terugvinden.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen via het contactformulier.

 

 

Competitie BTH '86 stad Halle Sportdienst Halle De Bres badminton jeugd recreatief badminton damesbadminton meisjes ladies vrouwen Badmintonteam Halle '86