Damesploeg BTH ’86 start in 3de Provinciale

Het Coronavirus zorgde voor een abrupt einde van de badmintoncompetitie 2019-2020.
Onze gemengde ploeg maakte op twee speeldagen van het einde nog kans op de titel en bijhorende promotie terwijl 3H (volgend seizoen opnieuw 4H) de degradatie nog leek af te kunnen wenden na een eerdere ‘promotie’ van 5de naar 4de provinciale dankzij een hervorming binnen de provinciale reeksen. Geen van beiden is echter realiteit geworden.

Ook 1H kon in 3de Liga geen vuist maken en stevende ook zonder het Coronavirus af op 1ste Provinciale, ondanks degelijk badminton en heel wat inzet. 2H speelde een goed seizoen en eindigde opnieuw in de buik van het klassement in 3de Provinciale. 4H werd 2de in 4de Provinciale en zal volgend seizoen opnieuw als 3H aantreden.

Opnieuw competitie voor dames in Halle

Na het verdwijnen van de damesploeg in Liga kende onze club een heel aantal seizoenen zonder vrouwelijk competitiegeweld.
Secretaris Kevin Van Cutsem engageerde zich twee seizoenen geleden om een gemengde ploeg op te zetten met de dames die binnen de club de jeugdreeksen hadden doorlopen of die in het verleden bij andere clubs competitie hadden gespeeld. 1G staat er intussen en kan mooie resultaten voorleggen.

“Wil onze club de aanwezige meisjes en dames dezelfde kansen kunnen bieden als de heren, dan moeten we ook investeren in een damesploeg” zegt Kevin. En kijk, in het seizoen 2020-2021 zal in 3de Provinciale een damesteam van Badmintonteam Halle ’86 aantreden.
Een mooie kans voor een aantal dames van 1G aangevuld met jeugdspeelsters om te proeven van competitiebadminton én het nodige sluitstuk om het damesbadminton binnen onze club verder uit te bouwen. Een mogelijkheid is om op korte termijn ook een 2de gemengde ploeg op te richten.

Indeling reeksen seizoen 2020-2021

Dames:

  • 1D: 3de Provinciale

Gemengd:

  • 1G: 4de Provinciale

Heren:

  • 1H: 1ste Provinciale
  • 2H: 3de Provinciale
  • 3H: 4de Provinciale
  • 4H: 5de Provinciale

Frauke Behets dames Badmintonteam Halle '86 ladies Halle BTH '86 Argenta Alsemberg Argenta Dworp Swaelens Verschingel Sportcomplex De Bres Stad Halle