Crystalstick BTH ’86 International: een terugblik

Het voorbije weekend werd Sportcomplex De Bres omgebouwd in een badmintonarena voor de Crystalstick BTH ’86 International. Het internationale toernooi van Badmintonteam Halle ’86 had nog maar voor de tweede keer een plek op de kalender, maar kon toch rekenen op de aanwezigheid van 272 spelers – een stijging van 7,5% tegenover de editie van 2019 – waaronder een heel aantal uit de hoogste regionen van het vaderlands badminton. Ook Nederlanders, Fransen, Italianen, Indiërs, Finnen en heel wat andere nationaliteiten vonden de weg naar de tabellen van editie 2.

Crystalstick Beer, de naamsponsor van het toernooi, toverde bij heel wat finalisten en winnaars een lach op het gezicht. Naast het prijzengeld werden de kampioenen namelijk ook nog getrakteerd op de artisanaal gebrouwen bieren van de brouwerij uit Lembeek. Wie voor de tweede maal op rij ‘de Crystalstickskes’ mee naar huis mocht nemen was Tijl Dewit (BEL – rank 6). Hij won in het Heren Enkel A van Mathias De Smet.

Voor BTH ‘86 stonden Frauke Behets, Tim Demuylder en Tim Busselot op het podium. Echter geen toernooi zonder de vele vrijwilligers binnen onze club én de inspanningen van toernooiverantwoordelijke Arno De Witte die   zorgde voor een zo goed als vlekkeloze planning.

Crystalstick BTH ‘86 International Badmintonteam Halle ‘86 Sportcomplex De Bres Badminton Halle internationaal BMW L. Louyet Kevin Van Cutsem