Positieve vooruitblik op het seizoen 2020-2021

Dat er voor de zomer niet meer gebadmintond wordt in Sportcomplex De Bres is een open deur intrappen. De huidige gezondheidscrisis heeft danig op onze samenleving ingehakt en heeft ook de sportwereld on-hold gezet. Desalniettemin laten we dit niet aan ons hart komen en zijn we klaar voor een nieuw seizoen waar we allen gezond en met de nodige energie aan kunnen starten.

Het clubbestuur heeft niet stilgezeten en geeft graag een stand van zaken met betrekking tot de algemene, jeugd-, competitie en recreantenwerking.

Algemene ledenwerking

De agenda voor het seizoen 2020-2021 is reeds goed gevuld. Naast de jaarlijkse quiz die al voor de 8ste keer doorgaat, komt er ook opnieuw een eetfestijn én een ledenfeest dat aan het einde van het seizoen zal doorgaan. Benieuwd welke data je alvast in je agenda mag noteren? Consulteer ze hier.

Werk je graag mee tijdens de events of heb je een idee? Contacteer Kevin via kevin@badmintonhalle.be

Competitie

Nooit eerder telde onze club zoveel leden (225) en competitieploegen (6). Een absoluut record!
Na het voorbereidende werk van clubsecretaris Kevin, kon competitieverantwoordelijke Niels deze week 1 damesteam, 1 gemengde ploeg en 4 herenteams inschrijven. Een resultaat waar we uitermate trots op zijn en aangeeft dat de ambitie en de inzet die we in 2017 hebben getoond nu ook rendeert. Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van structurele trainingen voor de 40 competitiespelers op zondagavond vanaf 23 augustus.

Financieel

Penningmeester Thomas nam de volledige boekhouding van de club door en kon vaststellen dat, ondanks het abrupt afgebroken seizoen, de financiële balans positief is. De sponsors die zich al seizoenenlang aan de club binden en steeds klaarstaan om ons te steunen kregen betalingsuitstel voor de openstaande sponsorovereenkomsten. We rekenen dan ook mee op onze leden om ze na de crisis er opnieuw bovenop te helpen. Uiteraard blijven we als club afhankelijk van voorgenoemde inkomsten en de inkomsten van onze activiteiten.

Internationaal badminton

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021 wordt er opnieuw op internationaal niveau gebadmintond. De Crystalstick International heeft reeds een aantal toezeggingen van internationale toppers (later meer!) en kan dankzij de Halse brouwerij Crystalstick ook rekenen op een premie voor topspelers met klassement A die erin slagen de Crystalstick Challenge te winnen. Zij krijgen bij het winnen van twee disciplines bovenop het dubbel prijzengeld ook nog eens een geldprijs van €100. Daarnaast gaan ze ook naar huis met een Crystalstick-pack.

Jeugd

Jeugdverantwoordelijke Arno werkt op dit moment de samenstelling van de trainingsgroepen voor jeugdspelers uit.
Alle informatie rond de inschrijvingen voor nieuwe leden communiceren we binnenkort!

We kunnen ook al meegeven dat de Herfststage voor jeugdspelers zal doorgaan van maandag 2 tot en met vrijdag 7 november 2020.
Leden van BTH ’86 zullen €65 betalen, terwijl niet-leden €75 betalen. De stage is er voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar en zal doorgaan in Sportcomplex De Bres. Wil je al inschrijven? Dat kan via arno@badmintonhalle.be

Recreanten

Voor onze recreatieve spelers voorzien we het komende seizoen opnieuw verschillende coachingsessies. Reeds aangesloten leden kunnen deze sessies gratis volgen. Nieuwe deelnemers betalen €20, maar krijgen hiervan €10 achteraf verrekend in het lidgeld wanneer ze zich effectief bij de club aansluiten. Recreantenverantwoordelijke Sander zal ook – naast de algemene ledenactiviteiten – werk maken van een clubtoernooi voor recreatieve spelers aan het einde van het nieuwe seizoen. Eerder zagen we dit nog in het water vallen door het bekende virus.

BTH '86 badminton halle jeugd jeugdwerking meisjes dames sport badminton Halle Sportcomplex De Bres training coaching