BTH ’86 pakt zege tegen BC Herne en speelt gelijk tegen BC Kampenhout

Het voorbij weekend werkten drie van de zes Halse competitieploegen een wedstrijd af in de Vlaams-Brabantse badmintoncompetitie.

1H stuurt BC Herne met lege handen naar huis

Op zaterdag 10 oktober stond in Sportcomplex De Bres de 2de wedstrijd van 1H in de hoogste provinciale afdeling op het programma. De buren van BC Herne waren tegenstander van dienst. We kunnen dankzij de goeie prestaties van BTH ’86-spelers Ben, Michael, Tim, Erwin en Tom het wedstrijdverslag relatief kort houden; er werd namelijk met 8-0 gewonnen. Alleen in de 4de Herendubbel en de 4de Heren Enkel werd het nog spannend en werden er 3 sets gespeeld. 1H is na deze overwinning alleen leider in 1ste Provinciale met een mooie 4 op 4.

4H verliest opnieuw nipt met 3-5

De heren van 4H deelden de wedstrijdcourts met 1H op zaterdag. Zij namen het in hun 2de wedstrijd op tegen Lubbinton Lubbeek.
Ondanks hun inzet werden er ‘maar’ 3 wedstrijden in het voordeel van Badmintonteam Halle ’86 genoteerd op het wedstrijdblad, allen gewonnen door Mathis en/of Timon. Het moet echter wel gezegd dat Lubbeek met hoger geklasseerde heren kwam aandraven en dit dus zeker als verzachtende omstandigheid kan tellen. In deze groep is er echter wel nog groeimarge waardoor een eerste puntengewin in de competitie niet lang uit zal blijven.

Dames pakken een punt tegen BC Kampenhout

1D kon dit weekend tegen Kampenhout revanche nemen voor de 5-3 verlieswedstrijd in Rotselaar. Basisspeelsters en tevens jeugdproducten van BTH ’86, Ariana en Britt, speelden voor het eerst mee. In het damesdubbel gingen twee wedstrijden naar Halle: het duo Frauke Behets – Ariana-Elena Schoeters won makkelijk in 2 sets. Ook Laura Buelinckx won met invalster Dorien Kellaert een wedstrijd. Zij hadden wel 3 sets nodig. In het enkel wonnen Frauke en Laura ook nog elk een partij waardoor er een verdiende 4-4 op het bord stond. Het eerste punt is binnen!

BTH '86 zege BC Herne VVBBC Badminton Vlaanderen Sportcomplex De Bres BMW L. Louyet Baar 28 Gooik Framewall Aalst Argenta Alsemberg Dworp Blue Note Pub Halle