Het competitieoverzicht: glansrol voor 1H

1H blijft aan de leiding in hoogste provinciale reeks

Het best spelende Halse team van het moment is zonder twijfel de eerste herenploeg. Het team van kapitein Tim Demuylder kwam dit weekend voor de 4de keer dit seizoen in actie en nam het thuis op tegen de nummer twee, Drop Merchtem. De aanwezige toeschouwers kregen waar voor hun geld* gezien in maar liefst 6 van de 8 wedstrijden drie sets nodig waren om een winnaar aan te duiden. Enkel Jef Buckinx, Guido Geraerts en ex-Halle coach Benjamin Braem konden voor de bezoekers een wedstrijd winnen. De MVP van BTH ’86 bleek Ben Boddengeen te zijn. Hij verloor geen enkele partij en had zo een belangrijk aandeel in de felbevochten 5-3 zege.

1H blijft zo aan kop in 1ste Provinciale met een voorsprong van 2 punten op dichtste achtervolger Drop Merchtem. Op zondag 25 november moet de Halse elite naar middenmotor Shuttles Opwijk. De wedstrijd start er om 18u.

* noot: Alle wedstrijden van onze club zijn vrij toegankelijk. Er is echter geen enkele zegswijze met het woord ‘gratis’ die in deze context gebruikt kon worden.

Weinig zorgen voor 2H

Ons tweede team doet het in 3de Provinciale B vrij goed. Na één eerdere zege en 2 verliespartijen werd er dit weekend opnieuw aangeknoopt met de top van het klassement door te winnen van Lob Londerzeel. Ondanks enkele wedstrijden op het scherpst van de snee bleek Londerzeel niet in staat om 2H iets in de weg te leggen. Gelegenheidskapitein Thomas Decamps en Thierry Boddengeen (vader van) hielpen alvast mee om de 2-6 eindstand veilig te stellen door drie partijen te winnen. Floris Van Brabandt liet zich dan weer positief opmerken door Londerzelenaar Joeri Van den Borre te verslaan met 4-21 en 5-21 in het enkel.

2H komt daarmee op een voorlopige 4de plaats. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 24 november om 16u in Sportcomplex De Bres tegen Dijlevallei.

Moeilijk seizoensbegin voor 3H

Promovendus 3H beleefde vooralsnog geen leuk seizoen in 3de Provinciale D. Naast de verre verplaatsingen op de meest onmogelijke uren blijkt ook het geluk niet aan hun zijde te staan. Na een eerder 2-6 en 0-8 verlies tegen Kill Leuven en Lubbinton mocht er ook tegen Zoutleeuw een 8-0 eindstand genoteerd worden. Een verdiende zege voor Zoutleeuw? Wellicht wel. De eindstand valt echter te zwaar uit gezien Halle in 3 wedstrijden nog enorm het vuur aan de schenen van de thuisploeg legde. Arno De Greef en Kevin Van Cutsem verloren in hun dubbel erg nipt met 21-19 en 21-18. De netrand – die ook in andere partijen spelbreker was – speelde helaas een hoofdrol. 4-0 na de dubbels.

In het enkel leek 3H zich te gaan herpakken, maar ook daar leek de thuisploeg meer ervaren met het gladde parket van de Zoutleeuwse sporthal. Arno De Greef en Bavo Barbe speelden een knappe wedstrijd, maar moesten in drie sets nipt de duimen leggen. De veer leek gebroken want ook in de laatste twee wedstrijden werd er verloren.

3H moet op donderdagavond 8 november om 20u15 naar Rotselaar op zoek naar de eerste punten.

4H wint van Tervuren

In 5de Provinciale B won 4H met 5-3 van Tervuren. Na de dubbels stond het 4-0 voor Halle, maar de enkels gingen op één na naar Tervuren. Een wedstrijd met twee gezichten dus! Moet wel gezegd worden: Mathis Willems speelde tegen veteraan Karl Bender een leuke wedstrijd. Met 21-23, 21-11 en 18-21 setstanden wint Mathis op punten. Helaas voor hem wordt dit niet zo belicht in de statistieken. Het Halse opleidingsteam staat na 4 wedstrijden in de buik van het klassement.

Ook 4H moet voor zijn volgende wedstrijd op donderdagavond naar Rotselaar. Afspraak op 22 november om 20u15 in Sportoase Ter Heide.

Badmintonteam Halle '86 badminton Halle De Bres Sportcomplex Tom Lambert sportdienst Halle