BT Halle ’86 sluit competitieweekend af met 3 zeges

Eerste ploeg overleeft heuse thriller

1H kreeg zaterdag bezoek van De Dijlevallei BC. Voor deze wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide teams 2 punten. De jongens van kapitein Tim Demuylder moesten winnen om in het spoor van leider W&L te blijven. Bij de start van de wedstrijd bleek al snel dat het een dubbeltje op zijn kant ging worden. Tim Demuylder en Arno De Witte verloren in 3 sets na een erg spannende wedstrijd (19-21, 21-16 en 20-22). In de daaropvolgende wedstrijden werd 3 sets de nieuwe standaard. Halle kon 5 matchen naar zich toetrekken en verloor er zelf nog 2. De eindstand: 5-3 en 2 punten voor Tim, Arno, Ben en Tom!

Badmintonteam Halle zege winst Dijlevallei BC De Bres overwinning 1H VVBBC Vlaams-Brabant

2H pakt eerste zege van het seizoen

In 3de Provinciale B stonden Halle en Herne tegenover elkaar. Na twee speeldagen bedroeg het puntentotaal van beide teams 2 punten. Halle verloor ,in tegenstelling tot Herne, nog niet. Gelegenheidskapitein Thomas Decamps en Erwin Diekerhof namen traditioneel de eerste dubbel voor hun rekening. Ze verloren deze echter erg nipt (20-22 en 21-23). De derde dubbel die gelijktijdig werd gespeeld ging ook verloren waarop Herne plots een 0-2 voorsprong kon uitbouwen. Gelukkig was er ene Pieter Barbé die voor Halle 2H de meubelen kon redden door samen met Thomas en Jo De Lafonteyne 2 dubbels te winnen. 2-2 bij de rust! Pieter won daarna net als Floris Van Brabandt, Erwin en Thomas een enkelwedstrijd. Herne had even hoop op puntengewin, maar keerde met een 6-2 verlies en lege handen terug naar huis.

Badmintonteam Halle zege overwinning winst BC Herne De Bres Sportcomplex Halle

Halle blijft winnen in 4de Provinciale A

3H, het team van ploegkapitein Kevin Van Cutsem, kwam het voorbije weekend als laatste in actie. Het derde team gaf Dilbeek partij in hun 2de wedstrijd van het seizoen. Michel De Groot en Jimmy Wyns waren de eerste te nemen horde voor Kevin en dubbelpartner Sander Scheurwater. De eerste set ging nipt verloren met 22-20. De tweede set werd gewonnen met 17-21, maar eerder op karakter dan met mooi badminton. Sander sleurde Kevin door de wedstrijd en met resultaat! In set 3 maken ze een kleine achterstand goed en komen op een 20-19 stand in het voordeel van Dilbeek. Het matchpunt wordt door het koppel De Groot-Wyns echter niet verzilverd, maar buitengeslagen. Dilbeek ziet het echter anders en geeft aan dat de shuttle binnen viel. Het punt wordt overgedaan en Sander en Kevin komen op een 20-20 stand én winnen de daaropvolgende rally’s. Ook de duo’s Maarten Francois/Tom Lambert en Maarten/ Floris Van Brabandt winnen hun wedstrijd. Bavo Barbé (broer van) en Rhys Devalckeneer verliezen met 21-14 en 22-20 na een nochtans sterke wedstrijd. Tom, Floris en Sander schrijven daarna ook nog een enkel op hun naam. 3H wint met 2-6 en pakt daarmee zijn 2de opeenvolgende zege van het seizoen.