Nieuws

Competitieteams BTH ’86 kennen hun tegenstanders

Zonet werden de reeksindelingen voor het seizoen 2020-2021 bekend gemaakt.
De Halse competitieteams kennen dus hun tegenstanders voor het nieuwe seizoen:

Damescompetitie – 3de Provinciale A

 1. BTH ’86 1D
 2. Dropshot Rotselaar
 3. Dijlevallei Kessel-Lo
 4. BC Herne
 5. BC Den Dijk Haacht
 6. LoB Londerzeel
 7. De Treffers Overijse
 8. BC Kampenhout

Gemengde competitie – 4de Provinciale A

 1. BTH ’86 1G
 2. Kill Leuven
 3. Nero’s Hoeilaart
 4. Drop Merchtem
 5. Smashing Boutersem
 6. BC Tienen

Herencompetitie – 1ste Provinciale

 1. BTH ’86 1H
 2. De Treffers Overijse
 3. Dijlevallei 5H
 4. Dijlevallei 6H
 5. BC Herne
 6. Shuttles Opwijk

Herencompetitie – 3de Provinciale D

 1. BTH ’86 2H
 2. Dijlevallei Kessel-Lo
 3. BC Dilbeek
 4. Everbergse BC
 5. Lubbinton Lubbeek
 6. Den Dijk Haacht

Herencompetitie – 4de Provinciale D

 1. BTH ’86 3H
 2. Dijlevallei Kessel-Lo
 3. Leeuwse BC
 4. Dropshot Rotselaar
 5. W&L Veltem-Beisem
 6. Nero’s Hoeilaart

Herencompetitie – 5de Provinciale A

 1. BTH ’86 4H
 2. Lubbinton Lubbeek
 3. Kill Leuven
 4. Smashing Boutersem
 5. BC Tienen
 6. Everbergse BC
 7. Dijlevallei

Badmintonteam Halle '86 badminton Sportcomplex De Bres recreatief badminton competitie dames ladies heren jeugd jeugdopleiding jeugdspelers

BTH ’86 start eerder aan het seizoen 2020-2021

Het clubbestuur heeft beslist om in het seizoen 2019-2020 niet meer in actie te komen. Gezien de sporthallen in België pas opnieuw kunnen heropenen vanaf 8 juni impliceert dit dat onze club voor amper een weekje terug zou kunnen heropstarten. De huur van de stedelijke sportinfrastructuur loopt namelijk maar tot 15 juni. Daarnaast willen we ook niet dat spelers zich moeten zorgen maken over hun en andermans gezondheid gezien er nog steeds wordt gevraagd om de opgelegde regels in acht te nemen. Je favoriete sport moet je zorgeloos kunnen beleven.

We beseffen echter dat onze 225 leden snakken naar een shuttle en racket in hun handen. Daarom starten we drie weken eerder aan het seizoen 2020-2021! Competitie-, jeugd- en recreatieve spelers zijn welkom vanaf woensdag 5 augustus in Sportcomplex De Bres en dit tijdens de gekende speelmomenten.

Traingen voor competitiespelers starten pas vanaf  zondag 23 augustus. Jeugdspelers zien hun coaches terug vanaf zaterdag 12 september.

 

Seizoen 2020-2021 Badmintonteam Halle '86 BTH '86 recreatief badminton jeugd competitie 1G gemengde ploeg Kevin Van Cutsem

 

Positieve vooruitblik op het seizoen 2020-2021

Dat er voor de zomer niet meer gebadmintond wordt in Sportcomplex De Bres is een open deur intrappen. De huidige gezondheidscrisis heeft danig op onze samenleving ingehakt en heeft ook de sportwereld on-hold gezet. Desalniettemin laten we dit niet aan ons hart komen en zijn we klaar voor een nieuw seizoen waar we allen gezond en met de nodige energie aan kunnen starten.

Het clubbestuur heeft niet stilgezeten en geeft graag een stand van zaken met betrekking tot de algemene, jeugd-, competitie en recreantenwerking.

Algemene ledenwerking

De agenda voor het seizoen 2020-2021 is reeds goed gevuld. Naast de jaarlijkse quiz die al voor de 8ste keer doorgaat, komt er ook opnieuw een eetfestijn én een ledenfeest dat aan het einde van het seizoen zal doorgaan. Benieuwd welke data je alvast in je agenda mag noteren? Consulteer ze hier.

Werk je graag mee tijdens de events of heb je een idee? Contacteer Kevin via kevin@badmintonhalle.be

Competitie

Nooit eerder telde onze club zoveel leden (225) en competitieploegen (6). Een absoluut record!
Na het voorbereidende werk van clubsecretaris Kevin, kon competitieverantwoordelijke Niels deze week 1 damesteam, 1 gemengde ploeg en 4 herenteams inschrijven. Een resultaat waar we uitermate trots op zijn en aangeeft dat de ambitie en de inzet die we in 2017 hebben getoond nu ook rendeert. Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van structurele trainingen voor de 40 competitiespelers op zondagavond vanaf 23 augustus.

Financieel

Penningmeester Thomas nam de volledige boekhouding van de club door en kon vaststellen dat, ondanks het abrupt afgebroken seizoen, de financiële balans positief is. De sponsors die zich al seizoenenlang aan de club binden en steeds klaarstaan om ons te steunen kregen betalingsuitstel voor de openstaande sponsorovereenkomsten. We rekenen dan ook mee op onze leden om ze na de crisis er opnieuw bovenop te helpen. Uiteraard blijven we als club afhankelijk van voorgenoemde inkomsten en de inkomsten van onze activiteiten.

Internationaal badminton

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021 wordt er opnieuw op internationaal niveau gebadmintond. De Crystalstick International heeft reeds een aantal toezeggingen van internationale toppers (later meer!) en kan dankzij de Halse brouwerij Crystalstick ook rekenen op een premie voor topspelers met klassement A die erin slagen de Crystalstick Challenge te winnen. Zij krijgen bij het winnen van twee disciplines bovenop het dubbel prijzengeld ook nog eens een geldprijs van €100. Daarnaast gaan ze ook naar huis met een Crystalstick-pack.

Jeugd

Jeugdverantwoordelijke Arno werkt op dit moment de samenstelling van de trainingsgroepen voor jeugdspelers uit.
Alle informatie rond de inschrijvingen voor nieuwe leden communiceren we binnenkort!

We kunnen ook al meegeven dat de Herfststage voor jeugdspelers zal doorgaan van maandag 2 tot en met vrijdag 7 november 2020.
Leden van BTH ’86 zullen €65 betalen, terwijl niet-leden €75 betalen. De stage is er voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar en zal doorgaan in Sportcomplex De Bres. Wil je al inschrijven? Dat kan via arno@badmintonhalle.be

Recreanten

Voor onze recreatieve spelers voorzien we het komende seizoen opnieuw verschillende coachingsessies. Reeds aangesloten leden kunnen deze sessies gratis volgen. Nieuwe deelnemers betalen €20, maar krijgen hiervan €10 achteraf verrekend in het lidgeld wanneer ze zich effectief bij de club aansluiten. Recreantenverantwoordelijke Sander zal ook – naast de algemene ledenactiviteiten – werk maken van een clubtoernooi voor recreatieve spelers aan het einde van het nieuwe seizoen. Eerder zagen we dit nog in het water vallen door het bekende virus.

BTH '86 badminton halle jeugd jeugdwerking meisjes dames sport badminton Halle Sportcomplex De Bres training coaching

All you need to know about the Crystalstick International 2021

Enrollment

Foreign players can only enroll the tournament by e-mail (to arno@badmintonhalle.be), using their valid and unique license number of their federation or their BWF-license number. They should provide their club name, current player classification, discipline(s) and name of the partner(s).

Closing date for foreign registrations: Will be announced.

Link for Belgian players: Will be announced.

Program

Saturday february 13th 2021: Doubles & Mixed Doubles
Sunday february 14th 2021: Singles

Prizemoney

 • Prizemoney & Crystalstick Pack for winners and finalists of every ranking in every discipline
 • Crystalstick Challenge for topplayers (ranking A):

Every A-ranked player who wins 2 disciplines (MS, WS, MD, WD & XD) during the Crystalstick International 2021 gets a bonus of €100.

Important notice:
The €100 bonus will only be granted if both tables have at least 12 individual players (MS & WS) or 12 couples (MD, WD & XD).
If a player wants to compete in the Crystalstick Challenge, he or she has to play every discipline in rank A.

Adress

Sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13, 1500 Halle, Belgium

Crystalstick International Sportcomplex De Bres Halle BTH '86 badminton Halle Badmintonteam Halle internationaal sport Sportdienst Halle

Nieuw rankingsysteem treedt in werking vanaf seizoen 2020-2021

Badminton Vlaanderen en de LFBB waren al sinds enige tijd belast met het zoeken naar een oplossing voor het huidige en vaak bekritiseerde rankingsysteem. Vanaf het seizoen 2020-2021 wordt er een aanpassing doorgevoerd voor zowel competitie als toernooien. Hieronder alvast een summiere samenvatting van de voornaamste wijzigingen:

 • Het aantal rankingpunten die een speler heeft, hangt niet meer af van de frequentie van spelen, maar van de gemiddelde prestatie die hij of zij neerzet, waardoor elke gespeelde wedstrijd aan belang wint.
 • De rankingpunten die ontvangen worden bij winst zullen afhangen van het klassement van de tegenstander. Een hoger geklasseerde tegenstander is een extra uitdaging, maar kan dus ook meer punten opleveren!
 • Wanneer er een wedstrijd verloren gaat tegen een hoger geklasseerde speler, dan zal deze niet worden meegenomen in de berekening.

De klassementsberekening heeft geen negatieve invloed indien:

 • een speler competitie speelt in een afdeling onder zijn/haar klassement;
 • hij/zij in een ploeg zit met spelers die een beduidend lager klassement dan de speler in kwestie hebben, terwijl de speler met deze teamgenoten tegen spelers van zijn/haar eigen klassement uitkomt.

Hierdoor zal het niveauverschil binnen een bepaald klassement veel beperkter zijn: meer plezier en uitdaging voor alle spelers op de court dus!

 

Jeugd Jeugdopleiding Jeugdacademie Dames Heren Meisjes Jongens coaching badminton Halle De Bres Badminton Academy BTH '86 Blue Note Pub Halle

BTH ’86 stelt nieuw logo Crystalstick International voor

De Crystalstick International, het internationale badmintontoernooi van Badmintonteam Halle ’86, is in 2021 aan zijn derde editie toe.
Ter ere van deze derde editie krijgt het toernooi een eigen logo. Dit logo zal vanaf heden op alle communicatie rond de Crystalstick International te zien zijn en kadert in de verdere uitbouw van het weekendlang durende badmintonevent.

 

Crystalstick International Badmintonteam Halle '86 BWF Badminton World Federation Badminton Europe international tournament

Ontwerp logo Crystalstick International: Kevin Van Cutsem

Veelgestelde vragen over het badmintonseizoen 2020-2021

Naar aanleiding van een aantal vragen die we recent van onze leden kregen met betrekking tot het nieuwe badmintonseizoen 2020-2021 bezorgen we jullie hierbij een update met de tot op heden beschikbare informatie.

Wanneer gaat het nieuwe seizoen van start?

Onze clubsecretaris bracht een aantal weken geleden de aanvraag voor het nieuwe badmintonseizoen in orde. De Halse Sportdienst verzamelt alle aanvragen van de clubs en werkt dan de zaalbezetting voor o.a. Sportcomplex De Bres verder uit. Badmintonteam Halle ’86 plant opnieuw te kunnen starten met trainingen voor jeugd- en competitiespelers én speelmomenten voor recreatieve spelers vanaf zondag 23 augustus ’20. Het mag duidelijk zijn dat we als club niet eenzijdig kunnen beslissen en we afhankelijk zijn van wat de federale en/of Vlaamse regering beslist.

Dient er rekening gehouden te worden met het respecteren van de afstandsregels tijdens het spelen?

Het is op dit moment niet duidelijk welke maatregelen er moeten getroffen worden. We verwachten hier in de komende weken meer nieuws rond te krijgen vanuit de Belgische Badmintonfederatie en Badminton Vlaanderen. De kans is echter klein dat wanneer andere sporttakken opnieuw mogen opstarten, er in het badminton iets anders zou worden beslist.

Wat met de extra-sportieve activiteiten van BTH ’86?

Op de agenda staan voor het kalenderjaar 2020 nog de 8ste Algemene Quiz van vrijdag 9 oktober en het Eetfestijn van 11 & 12 december. Tot op heden gaan deze activiteiten gewoon door zoals gepland gezien deze ruim na 31 augustus – de einddatum van het verbod op de organisatie van festivals, sportmanifestaties met publiek, edm. – plaatsvinden. Ook de Crystalstick International van 13 en 14 februari 2021 zal gewoon kunnen plaatsvinden.

Wanneer zullen de competitie en jeugd- en volwassenentoernooien opnieuw van start gaan?

Verwacht wordt dat zowel competitie als jeugd- en volwassenentoernooien vanaf september 2020 opnieuw zullen kunnen plaatsvinden. Ook hierrond dient er echter nog formeel bevestiging te komen van de Belgische Badmintonfederatie en Badminton Vlaanderen. De reeksindeling voor alle Halse dames, gemengde en herenploegen kan je hier terugvinden.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen via het contactformulier.

 

 

Competitie BTH '86 stad Halle Sportdienst Halle De Bres badminton jeugd recreatief badminton damesbadminton meisjes ladies vrouwen Badmintonteam Halle '86

 

Speeldata Crystalstick International bekend

De 3de editie van de Crystalstick International zal doorgaan op zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021 in Sportcomplex De Bres te Halle.

Zoals te lezen was in de terugblik op het internationaal badmintontoernooi mocht Badmintonteam Halle ’86 in de editie van 2020 7,5% meer inschrijvingen ontvangen. Een dergelijke groei in 2021 valt opnieuw binnen de verwachtingen. Heel wat spelers zagen namelijk hun tweede seizoenshelft in rook opgaan door het Coronavirus en zijn gemotiveerd om dat in het seizoen 2020-2021 goed te maken.

Internationaal badmintontoernooi Crystalstick BTH '86 International Badminton Europe Badminton World Federation badminton Stad Halle Sportcomplex De Bres BWF Badminton

Damesploeg BTH ’86 start in 3de Provinciale

Het Coronavirus zorgde voor een abrupt einde van de badmintoncompetitie 2019-2020.
Onze gemengde ploeg maakte op twee speeldagen van het einde nog kans op de titel en bijhorende promotie terwijl 3H (volgend seizoen opnieuw 4H) de degradatie nog leek af te kunnen wenden na een eerdere ‘promotie’ van 5de naar 4de provinciale dankzij een hervorming binnen de provinciale reeksen. Geen van beiden is echter realiteit geworden.

Ook 1H kon in 3de Liga geen vuist maken en stevende ook zonder het Coronavirus af op 1ste Provinciale, ondanks degelijk badminton en heel wat inzet. 2H speelde een goed seizoen en eindigde opnieuw in de buik van het klassement in 3de Provinciale. 4H werd 2de in 4de Provinciale en zal volgend seizoen opnieuw als 3H aantreden.

Opnieuw competitie voor dames in Halle

Na het verdwijnen van de damesploeg in Liga kende onze club een heel aantal seizoenen zonder vrouwelijk competitiegeweld.
Secretaris Kevin Van Cutsem engageerde zich twee seizoenen geleden om een gemengde ploeg op te zetten met de dames die binnen de club de jeugdreeksen hadden doorlopen of die in het verleden bij andere clubs competitie hadden gespeeld. 1G staat er intussen en kan mooie resultaten voorleggen.

“Wil onze club de aanwezige meisjes en dames dezelfde kansen kunnen bieden als de heren, dan moeten we ook investeren in een damesploeg” zegt Kevin. En kijk, in het seizoen 2020-2021 zal in 3de Provinciale een damesteam van Badmintonteam Halle ’86 aantreden.
Een mooie kans voor een aantal dames van 1G aangevuld met jeugdspeelsters om te proeven van competitiebadminton én het nodige sluitstuk om het damesbadminton binnen onze club verder uit te bouwen. Een mogelijkheid is om op korte termijn ook een 2de gemengde ploeg op te richten.

Indeling reeksen seizoen 2020-2021

Dames:

 • 1D: 3de Provinciale

Gemengd:

 • 1G: 4de Provinciale

Heren:

 • 1H: 1ste Provinciale
 • 2H: 3de Provinciale
 • 3H: 4de Provinciale
 • 4H: 5de Provinciale

Frauke Behets dames Badmintonteam Halle '86 ladies Halle BTH '86 Argenta Alsemberg Argenta Dworp Swaelens Verschingel Sportcomplex De Bres Stad Halle