Nieuws

Speeldata Crystalstick International bekend

De 3de editie van de Crystalstick International zal doorgaan op zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021 in Sportcomplex De Bres te Halle.

Zoals te lezen was in de terugblik op het internationaal badmintontoernooi mocht Badmintonteam Halle ’86 in de editie van 2020 7,5% meer inschrijvingen ontvangen. Een dergelijke groei in 2021 valt opnieuw binnen de verwachtingen. Heel wat spelers zagen namelijk hun tweede seizoenshelft in rook opgaan door het Coronavirus en zijn gemotiveerd om dat in het seizoen 2020-2021 goed te maken.

Internationaal badmintontoernooi Crystalstick BTH '86 International Badminton Europe Badminton World Federation badminton Stad Halle Sportcomplex De Bres BWF Badminton

Damesploeg BTH ’86 start in 3de Provinciale

Het Coronavirus zorgde voor een abrupt einde van de badmintoncompetitie 2019-2020.
Onze gemengde ploeg maakte op twee speeldagen van het einde nog kans op de titel en bijhorende promotie terwijl 3H (volgend seizoen opnieuw 4H) de degradatie nog leek af te kunnen wenden na een eerdere ‘promotie’ van 5de naar 4de provinciale dankzij een hervorming binnen de provinciale reeksen. Geen van beiden is echter realiteit geworden.

Ook 1H kon in 3de Liga geen vuist maken en stevende ook zonder het Coronavirus af op 1ste Provinciale, ondanks degelijk badminton en heel wat inzet. 2H speelde een goed seizoen en eindigde opnieuw in de buik van het klassement in 3de Provinciale. 4H werd 2de in 4de Provinciale en zal volgend seizoen opnieuw als 3H aantreden.

Opnieuw competitie voor dames in Halle

Na het verdwijnen van de damesploeg in Liga kende onze club een heel aantal seizoenen zonder vrouwelijk competitiegeweld.
Secretaris Kevin Van Cutsem engageerde zich twee seizoenen geleden om een gemengde ploeg op te zetten met de dames die binnen de club de jeugdreeksen hadden doorlopen of die in het verleden bij andere clubs competitie hadden gespeeld. 1G staat er intussen en kan mooie resultaten voorleggen.

“Wil onze club de aanwezige meisjes en dames dezelfde kansen kunnen bieden als de heren, dan moeten we ook investeren in een damesploeg” zegt Kevin. En kijk, in het seizoen 2020-2021 zal in 3de Provinciale een damesteam van Badmintonteam Halle ’86 aantreden.
Een mooie kans voor een aantal dames van 1G aangevuld met jeugdspeelsters om te proeven van competitiebadminton én het nodige sluitstuk om het damesbadminton binnen onze club verder uit te bouwen. Een mogelijkheid is om op korte termijn ook een 2de gemengde ploeg op te richten.

Indeling reeksen seizoen 2020-2021

Dames:

 • 1D: 3de Provinciale

Gemengd:

 • 1G: 4de Provinciale

Heren:

 • 1H: 1ste Provinciale
 • 2H: 3de Provinciale
 • 3H: 4de Provinciale
 • 4H: 5de Provinciale

Frauke Behets dames Badmintonteam Halle '86 ladies Halle BTH '86 Argenta Alsemberg Argenta Dworp Swaelens Verschingel Sportcomplex De Bres Stad Halle

Badminton Vlaanderen beslist om competitie af te lassen

Het huidige seizoen kende een abrupt einde door het intussen welbekende virus.
Nu besliste ook Badminton Vlaanderen om de competitie de komende weken niet meer opnieuw op te starten.

Dit heeft als gevolg dat:

 • De kampioenen en degradanten worden berekent op basis van de heenronde. Dit betekent dat de rangschikking op datum van 31 december 2019 als maatstaf zal worden gebruikt.
 • Promoveren en degraderen zal exact verlopen zoals gebruikelijk.

Wat de nationale reeksen betreft; hier heeft de Belgische Badmintonfederatie nog geen beslissing in genomen.

Badmintonteam Halle '86 BTH '86 Badminton Vlaanderen BMW L. Louyet Argenta Alsemberg Dworp Blue Note Pub Halle Kevin Van Cutsem Nias Devalckeneer Bavo Barbé

COVID-19 virus treft ook het Belgisch badminton

De Koninklijke Belgische Badminton Federatie, de Ligue Francophone Belge de Badminton en Badminton Vlaanderen hebben na intern overleg beslist om alle badmintontornooien en competities op nationaal, regionaal en provinciaal niveau tot en met 19 april 2020 niet te laten doorgaan. De federaties volgen hiermee de richtlijnen op federaal, regionaal en/of lokaal niveau om de verspreiding van het coronavirus in ons land zoveel mogelijk tegen te gaan en te vertragen.

Naar analogie met deze beslissing zal BTH ’86 alle speelmomenten, trainingen én competitiewedstrijden annuleren – vanaf vrijdag 13 maart tot en met 19 april 2020. Dat wil zeggen dat er zowel door jeugdspelers, recreanten als competitiespelers niet zal kunnen gebadmintond worden.

Het clubbestuur volgt de situatie op de voet en zal ten gepaste tijde verder communiceren mocht de situatie wijzigen.

Sportcomplex De Bres Badmintonteam Halle '86 badminton badminton spelen in halle badmintonnen jeugd recreatief competitie

BTH ’86 organiseert opnieuw zijn pannenkoekenslag

De leden van Badmintonteam Halle ’86 zullen in de komende weken pannenkoeken verkopen ten voordele van onze clubwerking.
Voor €4 krijg je 500 gram aan heerlijke pannenkoeken.

Hoe verloopt de verkoop?:

 1. Bestel je pannenkoeken bij één van onze leden;
 2. Betaal én neem je betalingsbewijs in ontvangst;
 3. Krijg de pannenkoeken geleverd vanaf zaterdag 28 maart ’20.

De opbrengst gaat integraal naar de clubwerking om onze jeugdspelers, recreanten en competitiespelers nog beter te kunnen begeleiden.
De best verkopende jeugd-, recreatieve- en competitiespeler krijgt van het clubbestuur een geschenk.

Badmintonteam Halle '86 BTH '86 pannenkoekenslag clubwerking jeugdwerking recreanten recreatieve spelers competitie BMW L. Louyet Laurent Louyet Blue Note Pub Halle Argenta Alsemberg Dworp Jelle Verschingel Didier Swaelens

Sportcomplex De Bres gesloten tijdens Carnaval Halle 2020

Naar jaarlijkse traditie is onze sporthal gesloten tijdens Carnaval Halle en wel meer concreet op volgende dagen:

 • zaterdag 21 maart vanaf 18u: Alle jeugdtrainingen van BTH ’86 gaan dus gewoon door.
 • zondag 22 maart: gesloten. Geen speelmoment voor recreatieve spelers en competitiespelers.
 • maandag 23 maart: gesloten.

Wij wensen al onze leden een veilig en plezierig carnaval!

 

Sportcomplex De Bres Badmintonteam Halle '86 badminton badminton spelen in halle badmintonnen jeugd recreatief competitie

Coaching voor recreatieve spelers in maart

Op zondag 8, 15, 22 en 29 maart ’20 organiseert Badmintonteam Halle ’86 opnieuw trainingsessies voor recreatieve spelers.
Deze gaan door van 18u tot 19u30 in Sportcomplex De Bres onder begeleiding van Erwin Diekerhof.
De coaching is gericht op nieuwe én reeds aangesloten leden en is volledig gratis. De lessenreeks bevat onder meer het aanleren van verschillende slagen, voetenwerk en een tactisch gedeelte.

Inschrijven voor deze sessies is niet nodig. We vragen wel om stipt om 18u aanwezig te zijn in de sporthal op terrein B.

Sportcomplex De Bres Badmintonteam Halle '86 BTH '86 badminton Halle recreatief badminton coaching recreanten

 

BTH ’86 heeft een Belgisch kampioen in het G-badminton

Michaël Adams werd voorbije zaterdag Belgisch kampioen in het enkelspel op het hoogste niveau in het G-badminton. Daarnaast werd hij ook vice-Belgisch kampioen in het Heren Dubbel A, samen met Rutger van G-sport-Pajottenland.

Onwaarschijnlijk wat Michaël gepresteerd heeft, want de te kloppen man – Bob Biesmans – is al sinds 2012 onafgebroken Belgisch kampioen, zowel in het Heren Enkel A als het Heren Dubbel A. Bob is 9 jaar ouder dan Michaël en speelt al enkele jaren in het ‘gewone’ circuit waar hij over de klassementen C1 (Heren Dubbel) en C2 (Heren Enkel) beschikt. Daarnaast speelt hij ook op internationaal niveau paralympische toernooien.

Het was een spannende en zeker geen makkelijke wedstrijd voor Michaël, maar het lukte hem toch in 2 sets: 21-17 en 21-18. In het dubbel hadden Michaël en Rutger (G-sport Pajottenland) het iets moeilijker tegen Bob en diens dubbelpartner Yorrit. Het werd uiteindelijk 21-16 en 21-10 in het voordeel van de tegenstanders.

 

Foto: Michael Adams (rechts)

Belgisch kampioen G-badminton Badminton Halle BTH '86 Badmintonteam Halle Michaël Adams

BTH ’86 brengt opnieuw damesploeg in competitie

Badmintonteam Halle ’86 zal in het seizoen 2020-2021 naast een gemengde ploeg en verschillende herenteams ook een volwaardige damesformatie in competitie brengen. Hiermee wil onze club zorgen voor de nodige doorstroming vanuit de jeugdreeksen naar het competitiebadminton. Het team zal bestaan uit jeugdspeelsters aangevuld met enkele ervaren dames die de jonge garde op sleeptouw kan nemen.

BTH ’86 behaalde een aantal seizoenen terug succes na succes met een gouden generatie dames die zelfs de titel behaalden in 2de Liga.
“Het is echter niet de bedoeling om onmiddellijk te streven naar de successen van weleer. We willen onze jeugdspelers positief begeleiden en ze vooral plezier laten beleven aan de sport, zonder druk.”: klinkt het bij het bestuur.

Geïnteresseerde dames uit onze recreatieve-, jeugd- en competitiewerking kunnen trouwens nog steeds aanmelden om deel uit te maken van deze of een bijkomende damesploeg. Ook gemengde competitie behoort tot de mogelijkheden.

 

Archieffoto: 2de Liga Dames BTH ’86

damesbadminton dames maijes badmintonteam halle '86 badminton De Bres ladies BTH '86 Sportcomplex De Bres

Crystalstick BTH ’86 International: een terugblik

Het voorbije weekend werd Sportcomplex De Bres omgebouwd in een badmintonarena voor de Crystalstick BTH ’86 International. Het internationale toernooi van Badmintonteam Halle ’86 had nog maar voor de tweede keer een plek op de kalender, maar kon toch rekenen op de aanwezigheid van 272 spelers – een stijging van 7,5% tegenover de editie van 2019 – waaronder een heel aantal uit de hoogste regionen van het vaderlands badminton. Ook Nederlanders, Fransen, Italianen, Indiërs, Finnen en heel wat andere nationaliteiten vonden de weg naar de tabellen van editie 2.

Crystalstick Beer, de naamsponsor van het toernooi, toverde bij heel wat finalisten en winnaars een lach op het gezicht. Naast het prijzengeld werden de kampioenen namelijk ook nog getrakteerd op de artisanaal gebrouwen bieren van de brouwerij uit Lembeek. Wie voor de tweede maal op rij ‘de Crystalstickskes’ mee naar huis mocht nemen was Tijl Dewit (BEL – rank 6). Hij won in het Heren Enkel A van Mathias De Smet.

Voor BTH ‘86 stonden Frauke Behets, Tim Demuylder en Tim Busselot op het podium. Echter geen toernooi zonder de vele vrijwilligers binnen onze club én de inspanningen van toernooiverantwoordelijke Arno De Witte die   zorgde voor een zo goed als vlekkeloze planning.

Crystalstick BTH ‘86 International Badmintonteam Halle ‘86 Sportcomplex De Bres Badminton Halle internationaal BMW L. Louyet Kevin Van Cutsem