3H bouwt voorsprong verder uit

Leeuwse geen partij voor 2H

Zaterdag speelde onze 2de ploeg een wedstrijd tegen Leeuwse BC in het kader van de 7de speeldag in 3de Provinciale B.
De ploeg van kapitein Johnny Van Damme had de beste papieren en stond 1 punt en bijgevolg ook 1 plaats hoger gerangschikt dan Leeuwse. Na de dubbels stond Halle reeds 4-0 voor. De duo’s Thomas Decamps/Johnny Van Damme en Floris Van Brabandt/Jo De Lafonteyne moesten in hun dubbel echter 1 set kado geven. Erwin, Thomas en Floris wonnen hun enkel zonder veel moeite. Johnny moest zich na 3 spannende sets (18-21, 21-18 en 18-21) gewonnen geven tegen Leeuwenaar Garwin Passeleur.

2H is dankzij deze 7-1 winst zeker van een verlengd verblijf in 3B. Leeuwse, Herne en Dilbeek moeten onder elkaar uitmaken wie degradeert naar 4de Provinciale.

Leeuwse Badmintonclub verliest zwaar in Halle Badmintonteam Halle De Bres

 

3H pakt uit tegen Dilbeek

Het competitieweekend werd afgesloten door het team van ploegkapitein Kevin met een wedstrijd tegen BC Dilbeek. Kevin kon enkel beroep doen op basisspelers Bavo, Arno en Tom waardoor Erwin en Floris de open plekken op het wedstrijdblad invulden. De dubbels werden aangevat door Erwin en Tom die hun wedstrijd tegen Jimmy Wyns/Johan Versieck winnend afsloten (21-17 en 21-9). De combinatie Kevin/Floris bleek een geslaagde match in 2 dubbels. Er werd gewonnen van Michel De Groot/ Jeno Thiels (21-12 en 21-15) en van Jorge Lopez/Jimmy Wyns (21-12 en 21-12). Arno en Bavo hadden in hun wedstrijd iets meer moeite, maar wonnen uiteindelijk met 22-20, 12-21 en 21-12. In het enkel moest enkel Tom zich nipt gewonnen geven (19-21 en 18-21) tegen Jeno Thiels.

3H staat door deze zege op 2 punten van hun allereerste titel! Volgende week wacht de mogelijks beslissende uitwedstrijd tegen Volano Vilvoorde om 10u in de sporthal van Strombeek-Bever.

3H Kevin Van Cutsem ploegkapitein winst BC Dilbeek Badmintonteam Halle De Bres