Verlies, een gelijkspel en winst voor BTH’86

1H laat het liggen in Wezembeek-Oppem

Traditiegetrouw bespreken we eerst onze eerste ploeg hoewel ze dit weekend pas als tweede team in actie kwamen.
Kapitein Tim moest het stellen zonder trouwe soldaat Ben en trok dus met familie De Witte (Arno, Niels en Tom) richting Wezembeek-Oppem voor de wedstrijd tegen Brussels International, een badmintonclub met een behoorlijk internationaal (What’s in a name) tintje. Arno en Tim verloren hun eerste dubbel met 21-12 en 21-17 van Yannick Louison (Mauritius) en Gunnar Matthiesen (Duitsland). Diezelfde heren namen het in de derde dubbel op tegen Niels en Tom die hun wedstrijd wél winnend konden afsluiten met 16-21 en 18-21. Bijna zat een tweede winnende match er ook nog in toen in de 4de en laatste dubbel de tweede set met 19-21 werd gewonnen. Helaas moesten Niels en Tom toch nog de duimen leggen bij een 21-15 stand in de derde set. 3-1 in het krijt dus! En dan weet je dat het moeilijk wordt.
Arno en Tim wonnen hun enkelwedstrijd, maar dat bleek onvoldoende. Niels verloor de laatste enkel in 3 sets (21-15, 11-21 en 21-19)tegen de Ierse C2 William O’Leary.

2H raakt niet voorbij Dilbeek

Onze 2de ploeg mocht het competitieweekend openen met een thuiswedstrijd tegen Dilbeek, de rode lantaarn in 3B. Een hapje denk je dan. Zeker omdat kapitein Johnny opnieuw beroep kon doen op Nederlands international Erwin Diekerhof. De eerste wedstrijden die werden afgewerkt waren de Heren Dubbel 1 en de Heren Dubbel 4. Erwin en Johnny winnen makkelijk tegen Pieter Appelmans en Dirk Pint met 21-11 en 21-8, maar in de andere wedstrijd loopt het heel wat minder. Floris en Jo verliezen met 16-21 en 12-21. Jo verliest nadien ook samen met Johnny zijn tweede wedstrijd. Thomas en Pieter kunnen ondertussen de meubelen nog redden door Dirk Pint en Julien Remy van de baan te vegen met 21-14 en 21-4. Stand na de dubbels: 2-2! In de enkelwedstrijden kunnen alleen Erwin en Thomas het laken naar zich toetrekken. Resultaat: een jammerlijk gelijkspel en wellicht onnodig puntenverlies.

Badmintonteam Halle 2H De Bres Dilbeek VVBBC Vlaams-Brabant stad Halle

 

LoB legt 3H het vuur aan de schenen

Als afsluiter van het weekend mocht 3H het opnemen tegen het Londerzeelse LoB. Een leuk weerzien gezien beide teams ook vorig seizoen tegenover elkaar stonden in 5de Provinciale en zowel op als naast het veld goed overeen komen. Ploegkapitein Kevin mocht – samen met Sander – de eerste dubbel voor zijn rekening nemen tegen Tim De Groof en Joeri Van Den Borre. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snee. Hiervan getuige zijn de setstanden: 17-21, 24-22 en 21-12. Ook Nias en Tom maakten er een boeiende partij van en wonnen uiteindelijk met 23-21, 20-22 en 21-13. De Londerzeelse ploegkapitein Filip Van Herreweghen bleek echter in vorm en pakte samen met partners Tim en Vincent de zege in de twee overige dubbels. Ook hier dus een 2-2 tussenstand! Arno, Sander en Bavo wonnen echter relatief makkelijk hun enkelpartij en trokken Halle zo over de streep. 5-3 voor 3H!

3H Kevin Van Cutsem Bavo Barbé Tom Lambert Sander Scheurwater Badmintonteam Halle Londerzeel LoB Sportcomplex De Bres stad Halle