Uitgelicht: De 3 Halse herenploegen voor het badmintonseizoen 2017-2018

De voorbereidingsperiode voor onze 3 herenploegen loopt, samen met het kalenderjaar 2017, stilaan ten einde. Na de feestdagen mogen onze competitiespelers opnieuw vol aan de bak in de provinciale reeksen van de VVBBC. Wij lichten ze graag voor u uit!

1H: Op zoek naar een nieuwe titel

Onze eerste ploeg komt dit seizoen uit in 2de Provinciale A waarin het vorig seizoen 2de werd. De buren van BC Dilbeek bleken toen net te sterk en gingen aan de haal met de titel én het enige ticket richting 1ste Provinciale. De jongens van teamkapitein Tim Demuylder willen graag nog eens op het hoogste schavot plaatsnemen. De vorige titel dateert namelijk al van een paar seizoenen geleden. Met tegenstanders als Dijlevallei en W&L in de reeks mag er niet met punten worden gemorst indien onze jongens hun kansen op een eindzege gaaf willen houden.

De selectie: Tim Demuylder (Kapitein), Arno De Witte, Niels De Witte, Tom De Witte en Ben Boddengeen
Competitiestart: zaterdag 6 januari ’18 om 16u, 1H – LoB Londerzeel, Sportcomplex De Bres (Halle)

 

2H: Leven na de degradatie

2H en 2de Provinciale, het was geen geslaagd huwelijk. Onze 2de ploeg degradeerde na een moeilijk seizoen naar 3de Provinciale B. Heel wat blessureleed en de sterke tegenstand zorgden ervoor dat het seizoen werd afgesloten op de laatste stek van het klassement. Het doel van 2H is eerst en vooral het behoud verzekeren in 3de Provinciale. Het kan hierbij rekenen op een zo goed als fitte kern én vers bloed. Floris Van Brabandt komt namelijk de Halse rangen versterken. We wensen kapitein Johnny Van Damme en zijn team alvast alles succes toe!

De selectie: Johnny Van Damme (Kapitein), Pieter Barbé, Floris Van Brabandt, Thomas Decamps en Jo De Lafonteyne
(Niet op de foto: Thierry Boddengeen)
Competitiestart: zondag 7 januari ’18 om 19u30, Drop Merchtem – 2H, Sportcentrum (Merchtem)

 

3H: Bevestigen na sterk seizoen

Onze derde ploeg deed wat niemand verwachtte: goed presteren in het eerste seizoen in 5de Provinciale! Op de laatste speeldag stond het team van ploegkapitein Kevin van Cutsem op plaats 3 op amper één puntje van de 2de stek. Het nieuwgevormde team pakte tegen elke tegenstander punten en legde zelf kampioen Tienen het vuur aan de schenen. In het huidige seizoen mogen de heren aantreden in 4de Provinciale A waar ze opnieuw hopen mee te strijden voor een top 3 notering.

De selectie: Kevin van Cutsem (Kapitein), Bavo Barbé, Rhys Devalckeneer, Nias Devalckeneer, Arno De Greef, Tom Lambert, Maarten Francois en Sander Scheurwater
Competitiestart: zondag 14 januari ’18 om 18u, 3H – Tervuren, Sportcomplex De Bres (Halle)