BTH ’86 heeft een Belgisch kampioen in het G-badminton

Michaël Adams werd voorbije zaterdag Belgisch kampioen in het enkelspel op het hoogste niveau in het G-badminton. Daarnaast werd hij ook vice-Belgisch kampioen in het Heren Dubbel A, samen met Rutger van G-sport-Pajottenland.

Onwaarschijnlijk wat Michaël gepresteerd heeft, want de te kloppen man – Bob Biesmans – is al sinds 2012 onafgebroken Belgisch kampioen, zowel in het Heren Enkel A als het Heren Dubbel A. Bob is 9 jaar ouder dan Michaël en speelt al enkele jaren in het ‘gewone’ circuit waar hij over de klassementen C1 (Heren Dubbel) en C2 (Heren Enkel) beschikt. Daarnaast speelt hij ook op internationaal niveau paralympische toernooien.

Het was een spannende en zeker geen makkelijke wedstrijd voor Michaël, maar het lukte hem toch in 2 sets: 21-17 en 21-18. In het dubbel hadden Michaël en Rutger (G-sport Pajottenland) het iets moeilijker tegen Bob en diens dubbelpartner Yorrit. Het werd uiteindelijk 21-16 en 21-10 in het voordeel van de tegenstanders.

 

Foto: Michael Adams (rechts)

Belgisch kampioen G-badminton Badminton Halle BTH '86 Badmintonteam Halle Michaël Adams