1H speelt hoofdrol in goed gevuld competitieweekend

Wolvertem en Everberg bijten in het zand

1H mocht dit weekend tweemaal opdraven in de VVBBC League. De tegenstander van zaterdag kwam uit het noorden van Vlaams-Brabant. Wolvertem (Het deel Wolvert is afgeleid van de Germaanse persoonsnaam Wolfart en het deeltje em is afgeleid van heem, een veelvoorkomend toponiem dat “woonst van” betekent. Wolvertem betekent dus “woonst van (de familie van) Wolfart”.) won zijn eerste 2 wedstrijden en was van plan om Halle puntenloos achter te laten. Ploegkapitein Tim miste zijn vlucht naar Dublin en stond daardoor alsnog op het wedstrijdblad. De Heren Dubbel 1 (Arno & Tom De Witte – Miguel Kerremans & Wouter Claes) was onmiddellijk een stevige binnenkomer (21-18, 20-22 en 21-18) die uitdraaide in het voordeel van Halle. Ook de Heren Dubbel 2 werd een spannende driesetter met setstanden 21-17, 20-22 en 21-13. Pittig detail: in beide wedstrijden stonden Tom De Witte en Miguel Kerremans tegenover elkaar. En jawel, dat bleek ook het geval in het enkel. Na deze wedstrijd (16-21, 22-20 en 21-18) hadden beide heren 9 sets achter de kiezen, van topsport gesproken! 1H won uiteindelijk met zware 8-0 cijfers.

Op zondag volgde de verplaatsing naar Everberg waar er makkelijk met 7-1 werd gewonnen. 1H staat hierdoor voorlopig op plaats 2 in 2de Provinciale A.

Badminton Badmintonteam Halle De Bres VVBBC winst zege Wolvertem

2H treft het niet in Overijse

In 3de Provinciale B mocht Halle op bezoek bij De Treffers in Overijse. De verplaatsing leverde een enorme kater op. Er werd niet alleen met 8-0 verloren, maar er kon ook geen enkele set gewonnen worden. 2H pakte in vier wedstrijden evenveel punten en staat daarmee in de buik van het klassement.

Drie op drie voor 3H

Het derde team kreeg op zondagavond het Vilvoordse Volano op bezoek. Na de dubbels stond de stand op 3-1 in het voordeel van Halle. Rhys Devalckeneer en Bavo Barbé grepen nipt naast winst (17-21 en 19-21) in hun dubbel waardoor Volano nog een mogelijkheid op puntengewin zag. Arno De Greef was er voor het eerst – na examens – bij en won naast zijn 2 dubbels (met Kevin Van Cutsem en Nias Devalckeneer) ook zijn enkelwedstrijd. Uiteindelijk won 3H met 7-1 en pakte het zijn derde zege op rij.