Herenteams BTH ’86 behalen knappe resultaten

Maar liefst drie van de vier Halse herenploegen mochten op zondagavond de competitie-outfit aantrekken.
Een overzicht van de behaalde resultaten:

4H verliest met kleinste verschil in Kessel-Lo

5-3, dat was de eindstand na de wedstrijd tegen Dijlevallei. Naast de makkelijke zege van het duo Mathis Willems – Timon Denayer en de overwinningen in het enkelspel van Arno De Witte en diezelfde Timon Denayer, viel vooral het resultaat van de 4de Herendubbel en de 2de Herenenkel op. Ruben Busselot en Jelle Dammans, beiden recent doorgestroomd uit de Halse jeugd, maakten het hun opponenten knap moeilijk. Ze verloren in 2 sets, echter wel met een mooie 21-17 en 24-22 -setstand. Ploegkapitein Mathis Willems legde er in het enkel zijn kop voor maar verloor nipt in 3 sets (13-21, 21-16 & 21-19). Helaas geen punten voor 4H, maar wel extra ervaring die meegenomen wordt naar het volgende duel.

1H rolt Shuttles Opwijk op

De Halse Elite, 1H, speelde gisteren zijn eerste wedstrijd in 1ste Provinciale nadat het eerder degradeerde uit 3de Liga. Het team van Tim Demuylder is echter gebrand op revanche en start met ambitie aan het seizoen ’20-’21. De ploeg kreeg met de transfer van Michael Mieszcanski, eerder uitkomend voor Etterbeek (LFBB), een kwaliteitsinjectie.

Het verloop van de avond: Ben Boddengeen, de hoogst geklasseerde Halse speler, pakte de winst in drie wedstrijden – waarvan 2 met Erwin Diekerhof aan zijn zijde. Tom De Witte won 2 dubbels en speelde maar liefst 8 sets, waarvan 5 winnende. Ook Tim Demuylder en Michael Mieszcanski konden winnen. BTH ’86 behaalde in Opwijk een 1-7 zege en staat daarmee voorlopig aan kop in de hoogste provinciale afdeling.

3H- W&L: bloed, zweet en 5-3 winst

3H was dit weekend de enige ploeg die in zijn vertrouwde omgeving mocht spelen. W&L, de club uit Veltem-Beisem, leek op voorhand al een te duchten tegenstander. Na 2 dubbels stond een 1-1-stand op het bord. De duo’s Lars Huybrechts – Kevin van Cutsem & Bavo BarbĂ© – Nias Devalckeneer wisten dus wat hen te doen stond. Bavo en Nias wonnen makkelijk met 21-15 en 21-11. De wedstrijd van Lars en Kevin leek echter op een drama af te stevenen na 8-21 verlies in de eerste set. Een aanpassing van de tactiek liet de tweede set bij de start gelijk lopen tot op het moment van een 6-5-stand waarbij Kevin – met een duik – nog een op het eerste zicht verloren shuttle over het net kreeg. Hij landde daarbij echter vlak op de grond en liep een blessure op aan de arm. Lars en Kevin speelden – na een korte interval – wel verder en bogen de situatie volledig om: 21-16 winst in set 2. Vertwijfeling sloeg toe bij W&L-spelers Koen Lammens en Rutger Loens en ook set 3 ging naar Halle: 21-10. Arno De Greef en Thomas Kaviani haalden de zege definitief binnen na winst in hun enkelwedstrijden.

 

Badmintonteam Halle '86 winst overwinning Halle Argenta Alsemberg Dworp BMW L. Louyet Blue Note Pub Halle