Nieuw rankingsysteem treedt in werking vanaf seizoen 2020-2021

Badminton Vlaanderen en de LFBB waren al sinds enige tijd belast met het zoeken naar een oplossing voor het huidige en vaak bekritiseerde rankingsysteem. Vanaf het seizoen 2020-2021 wordt er een aanpassing doorgevoerd voor zowel competitie als toernooien. Hieronder alvast een summiere samenvatting van de voornaamste wijzigingen:

  • Het aantal rankingpunten die een speler heeft, hangt niet meer af van de frequentie van spelen, maar van de gemiddelde prestatie die hij of zij neerzet, waardoor elke gespeelde wedstrijd aan belang wint.
  • De rankingpunten die ontvangen worden bij winst zullen afhangen van het klassement van de tegenstander. Een hoger geklasseerde tegenstander is een extra uitdaging, maar kan dus ook meer punten opleveren!
  • Wanneer er een wedstrijd verloren gaat tegen een hoger geklasseerde speler, dan zal deze niet worden meegenomen in de berekening.

De klassementsberekening heeft geen negatieve invloed indien:

  • een speler competitie speelt in een afdeling onder zijn/haar klassement;
  • hij/zij in een ploeg zit met spelers die een beduidend lager klassement dan de speler in kwestie hebben, terwijl de speler met deze teamgenoten tegen spelers van zijn/haar eigen klassement uitkomt.

Hierdoor zal het niveauverschil binnen een bepaald klassement veel beperkter zijn: meer plezier en uitdaging voor alle spelers op de court dus!

 

Jeugd Jeugdopleiding Jeugdacademie Dames Heren Meisjes Jongens coaching badminton Halle De Bres Badminton Academy BTH '86 Blue Note Pub Halle